Je bent wat je eet

Sinds dat programma op tv is geweest, moet ik iedere keer aan die titel denken. Die titel is onderhand een uitspraak geworden. Of was het al een uitspraak, werd het toen een titel en werd het toen een bekendere uitspraak?
In ieder geval, het blijft in mijn hoofd ronddwalen. Vooral als ik weer eens een heerlijke vette hamburger zit te eten bij McDonalds. Of als ik me niet in kan houden in de pauze van school en mezelf verwen door me vol te proppen met de overheerlijke zelfgebakken appelflappen en sausijzenbroodjes uit de kantine.
'Je bent wat je eet...'

Soms heb ik de bekende meiden-kwaal: De Algemene Doordeweekse Chocola Dag.
En terwijl ik een heerlijke chocoladereep aan het verorberen ben, sluipt de zin weer in mijn hoofd:
'Je bent wat je eet...'
En bedankt.
Genietend eet ik verder. Dan komt het avondeten. Yes! We eten friet met frikandellen!
'Je bent wat je eet...'
Achteraf komt het toetje. Heerlijke Dame Blanche pudding met de mededeling van mijn lieve vadertje: "Als je wilt is er ook nog ijs met chocolade siroop. Je mag het ook allebei hebben als je het op kunt."
Oh, lekker pa!
'Je bent wat je eet...'
Bluh bluh bluh! Hou op! Ga weg uit mijn hoofd!

Het is best wel gemeen om die titel te gebruiken voor het anti-eet-programma. Alsof ze de titel expres bedacht hebben om je bewust te laten houden voor alles wat je in je maag opbergt. Je gaat je schuldig voelen, je voelt je rot omdat als je een keer iets vets eet, denk je er meteen bij: "Ik ben wat ik eet... ik ben vet...JUK! Weg met het eten! Ik eet gezond! Dan ben ik wat ik eet!"
Maar het is een beetje scheef om te zeggen dat je bent wat je eet... Ik bedoel: als ik ben wat ik eet en ik eet heel veel zoet en lekkere dingen, dan zit daar toch mooi compliment bij?
En wat nou als mijn vriend me "Lief aardbijtje" noemt..?

Zucht. Ik denk weer eens teveel na...
03 feb 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Ennaira
Ennaira, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende