Kerst voorgerechten***

Dit jaar was ik bij vrienden uitgenodigd en van te voren had ik al even gesproken met de persoon die zou gaan koken. Deze had namelijk mijn hulp ingeschakeld voor het bedenken van een aantal van de gerechten.
Ze wilde namelijk allemaal kleine gerechtjes maken in plaats van een paar grote rechten. Om eerlijk te zijn was dit mij erg goed bevallen maar het nam alleen wel erg veel tijd in beslag.
Vandaag deel ik met jullie de voorgerechten.


Zoete uiensoep gemaakt van witte uien en een bladerdeeg sterretje besprenkeld met zwarte sesamzaadjes.
Dit was een vreemde ervaring want je verwacht een hartige smaak maar deze was subtiel zoet.
Het bladerdeeg sterretje is uitgetrokken met een vormpje uit een vierkant plakjes bladerdeeg en daarna besprenkelt met zwarte sesamzaadjes.


Salade
De salade was gemaakt met veldsla, kleine stukjes geschaafde peer, stukjes walnoten, granaatappelpitten, radijskiemen en bovenop een sterretje van bladerdeeg met een simpele dressing van olijfolie en balsamicoazijn
Een lichte en frisse salade toen heerlijk was tussen de 2 warme voorgerechten.


Een kruiden flensje met ragout
Door het flensje was bieslook verwerkt. Leuk als je jou gasten ragout wil geven maar het niet in die standaard bladerdeeg bakjes wil serveren.
02 jan 2015 - bewerkt op 05 mei 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende