Snelle zomerse salade*

Tot een paar jaar gelden at ik niet snel een salade en al helemaal niet een pastasalade. Bij een pasta salade moet ik altijd meteen denken aan die kantenklare maaltijdsalades die je in een supermarkt ziet liggen.
Als je even bij zo een schap staat dan zie je dat er veel mensen gebruik maken en ik ben 1 van die mensen die nog nooit zo een bak heeft gekocht. In de toekomst ben ik dat trouwens ook niet van plan hoor als je ziet wat je er voor betaald en wat er in zit dan valt dat altijd tegen. Liever maak ik dan even 5 min vrij om zoiets zelf klaar te maken met dingen die ik lekker vind.

Een paar jaar geleden heb ik pas voor het eerst een pastasalade gegeten bij vrienden en die vond ik lekker maar ik was nog niet overtuigd om zelf een pastasalade te gaan maken. Tot een jaar later toen er een barbecue kwam bij vrienden en mij de vraag werd gesteld om de salade te maken bij voor de barbecue. Er werd meteen gevraagd of ik een pastasalade wilde maken en natuurlijk zei ik zonder blikken of blozen dat lukt wel. (Geen idee wat er in moest of wat ik er in zou moeten doen.
Uiteindelijk had ik salade gemaakt voor 16 mensen en toen ik geen ging om op te scheppen kon ik nog net 1 lepel vol schrapen met wat restanten die nog in de schaal zaten. Grappig want ik had stiekem verwacht dat ik minimaal de helft van de schaal mee naar huis moest nemen omdat het over zou blijven.
De meeste ervaringen met harde pasta’s zoals macaroni, penne en fusilli (wokkels) zijn geen succes geweest waardoor ik dat weinig eet. De pastasalade die ik had gegeten was gemaakt met farfalle (vlinder- of strikvormige pasta) en die vind ik nog wel te doen.




Dit is mijn snelle pastasalade.
De basis van de salade was spinazie simpelweg omdat ik het vaak ik huis heb. Verse amandelen, verse kappertjes (niet uit een potje) maar van de markt. Stukjes avocado en reepjes schwarzwalderham (lag ook nog in mijn koelkast).
Ik had alles bij elkaar gedaan en de dressing er over heen gedaan toen ik er achter kwam dat ik de pasta nog was vergeten. Overigens vind ik het lekkerste als de pasta nog een heel klein beetje warm is.
Binnenkort zal ik vast wel weer een pastasalade maken en zal er dan weer een foto van maken want op deze foto mis ik eigenlijk nog een aantal ingrediënten.
25 aug 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende