Klein meisje

Ik ben 1.52m en ik ben bijna 17 jaar. Ik ben een klein meisje. Dit klein meisje deinst niet terug van grote mensen. Grote mensen al helemaal niet van zo'n klein meisje als ik.
Toch zijn er vaak mensen die hun mond een stukje omlaag laten zakken als ze zien dat dit klein meisje flink terugbekt als zij denken mij wel aan te kunnen.

Laatst stond ik op school tussen de fietsenrekken aan mijn fiets te porren, trekken en sjorren in de hoop dat ik mijn fiets een beetje heel uit het fietsenrek kon krijgen, en daardoor kon er een jongen door mij niet uit het fietsenrek omdat ik behoorlijk in de weg stond.
Jongen: "Ey kleine, ga eens aan de kant!"
Ik: "Muhh, even wachten, ik ben even bezig. Anders kan ik dadelijk weer opnieuw beginnen om mijn fiets eruit te krijgen."
Jongen: "Schiet eens op, kabouter!"
Ik: "Hey! Houd je bek!"
Jongen: "Opschieten zei ik!"
Ik: "Houd je bek!"
Jongen: "Grote mond voor zo'n klein meisje..."
Ik: "Klein piemeltje voor zo'n grote jongen..."
Een aantal kinderen stonden erbij en hoorde mij het zeggen. Zij lagen helemaal dubbel en iemand riep heel hard: "HAHA! Wat een Die-Hard opmerking! Prachtig!"
De jongen wachtte rustig tot ik klaar was met mijn roest-ezel en voortaan glimlacht hij naar me als ik hem tegen kom.

In de kerstvakantie ging ik een keer uit met een vriendin van mij. We gingen samen naar een rockcafé in het dorp. Helaas was ik mijn ID-kaart vergeten en aangezien ik wel van een biertje houd, vond ik dat best wel heel erg vervelend. Toch had ik wel zin in een biertje en ik had iets bedacht waarmee ik misschien tóch nog aan een biertje zou kunnen komen bij de bar, zonder er iemand bij nodig te hebben.
Ik ging bij de bar staan, werd ondertussen aangestaard door grotere en oudere mensen, keek de barman aan met een ik-wil-iets-bestellen-en-jij-moet-even-tijd-voor-mij-vrijmaken-blik en bestelde mijn biertje.
"Mag ik je ID-kaart even zien?"
"Sorry meneer, die ben ik vandaag vergeten."
"Tsja, jammer dan meid, geen biertje voor jou."
Ik keek hem aan en zei met een felle blik (ik kan goed toneelspelengemeen): "Ik mag toch wel hopen dat je aan mij kunt zien dat ik 16 ben!"
Hij keek me aan, pakte een glaasje en schonk het biertje alsnog voor me in.
Zó doe je dat dus. Ik heb in die café nooit meer last gehad van lastige ID-kaart-vragen en ik krijg voortaan gewoon mijn biertje als ik erom vraag.

I am small and the world is big, but I'm not afraid of anything
Kleine mensen moeten zich niet klein en schichtig gaan zitten voelen, dan krijg je niet zo vlug je zin.
04 feb 2007 - bewerkt op 04 feb 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Ennaira
Ennaira, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende