koffiewars

Overigens ben ik een analoog man in een digitale wereld.

Tussen alle ellende van senseo's en oplosbrouwsels houd ik mijn rug recht. In mijn huis geen voorverpakte rotzooi, bij mij thuis heb je geen 6 koppen bruin water nodig voor je enigszins wakker bent. Ik bedien mij van een espressomachine van oerdegelijke Duitsche makelij enerzijds, en anderzijds de percolateur.

Het fenomenale apparaat dat gelijkt op een koffiekan, maar tegelijkt dient als koffiemaker. Het gebruik is simpel: je schept koffie(natuurlijk versgemalen bonen, een elektrische koffiemolen heb je al voor 15eu) in de percolateur, verwarmt water tot een graad of 80(nóóit laten koken, dan verbrandt de koffie en smaakt je bakkie naar teer) en giet dat op de koffie. In de deksel bevindt zich een filter met een hendel, die je na een minuut of drie indrukt, de koffie wordt naar de bodem geduwd en het resultaat is de beste en sterkste koffie die er is. Het is daarmee dat ik mijn volgens velen irritantste eigenschap in stand houd: ik heb nóóit last van een ochtendhumeur, ruk met een brede grijns gordijnen open en ben op de hoogte van het laatste nieuws voordat anderen uit hun coma ontwaken.

Natuurlijk zijn er de non-believers. Mensen die denken dat deze fantastische apparaten voor niets zijn uitgevonden. Mensen die geloven in de verderfelijke doctrine van nespresso en philips. Ze denken dat het uitmaakt hoe de koffie is gebrand, dat de bedrijven dit in een beschermde omgeving verpakken, dat het nauwelijks drinkbare bocht dat zij voortbrengen daadwerkelijk zorgt voor het genot, dat miljoenen mensen elke dag op weg helpt.

Deze arme, misleide consumentisten zijn echter nog niet verloren: morgen zal er in een niet nader te noemen studentenhuis te Rotterdam een epische strijd losbarsten tussen de oude gewoonten en nieuwe gebruiken. De percolateur-nectar zal het opnemen tegen een varieteit aan nespresso-bocht. De uitkomst van deze oorlog zal het ochtendgevoel van de mensheid voorgoed veranderen.
Of niet.

Stay tuned, alleen hier zal de uitkomst van #koffiewars worden gecommuniceerd. Ondergetekende zal de oude gebruiken vertegenwoordigen, met de hoop en de gebeden van de gehele kwaliteitslievende wereld marcherend achter mij.

Ik zal u niet teleurstellen.
21 jul 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lensoi
Lensoi, man, 118 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende