Lekkere vers belegde broodjes*
Af en toe vind ik het leuk om samen met vrienden te gaan lunchen. Meestal kan ik het dan niet laten om iets mee te nemen voor het eten. Of ik het stel het voor om iets te gaan maken maar vaak genoeg verras ik mijn gezelschap ook met wat ik mee breng. Dat laatste is vaak wel het leukste om te doen.
Dit was de eerst keer dat is zowel het vlees als het brood zelf had gemaakt. Door dat het allemaal vers was en zelf gemaakt wilde ik niks er aan toevoegen zoals sausjes .
De pure smaken wilde ik naar voren laten komen en vooral ik hun waarde laten.
Zelfgemaakte beenham en rosbief op zelfgemaakt bruin brood.
Het was vrij simpel om te maken maar na wel behoorlijk wat tijd in beslag. De tijd zat hem vooral in het vlees dat in de oven zat maar het was het allemaal zeker waard!
De beenham van 500 gram was met 50 minuten mooi en vooral nog sappig. De rosbief was van 300 gram was met een 30 minuten nog mooi rood van binnen zoals jullie kunnen zien. De oven stond op 180 graden.
Het is simpel te maken en goed om ergens mee naar toe te nemen want als je het meteen meeneemt vanuit de oven kan het vlees rusten en is het nog steeds warm als je het gaat eten. (als je niet te ver hoeft te reizen en het vlees goed hebt afgedekt.
Mysterion, man, 40 jaar
Log in om een reactie te plaatsen.
vorige
volgende