Middelbare school, stickers en kleurplaten

Het leven op de middelbare school is niet altijd even volwassen als je in de eerste instantie zou denken.
Ik ben erg gek op de taallessen van school. Nederlands heb ik altijd leuk gevonden. Tot ik dit jaar op de mavo terecht kwam en een nieuwe lerares Nederlands kreeg. Ach... leuk vrouwtje... beetje jong... beetje onzeker... ze komt er wel... dacht ik.
Midden in de les waar we zelfstandig aan het werk waren gezet, liep ze rond met stickervelletjes (!!!). Ze kwam bij mijn tafeltje staan: "Heb je je werk al af? Dan krijg je een sticker van me."
Ik keek naar mijn schrift, waarin ik al aan het volgende hoofdstuk begonnen was terwijl de rest van de klas nog bij het begin van het vorige hoofdstuk was, keek naar het stickervelletje waar Mickey Mouse en Donald Duck me vrolijk toelachten en dacht: "HELL NO! GEEN STICKERS IN MIJN SCHRIFT!"
Ik keek haar lief glimlachend aan en bedankte haar vriendelijk. Ik ging weer ijverig aan het werk, totdat we de mededeling kregen dat er kleurplaten waren voor als je klaar was met je werk en geen zin had om verder te gaan werken. Ik keek op, keek naar de kleurplaten en zag Sinterklaas en Zwarte Piet vrolijk naar me zwaaien vanaf de kleurloze schoorsteen. Het eerste wat ik dacht was: "What... the... fuck... Kleurplaten? Ik dacht dat we het ergste al gehad hadden..."
Meteen sprongen er gretige klasgenoten op met hun vinger hoog in de lucht: "Ikke! Ikke! Ikke! Geef me een kleurplaat, mevrouw, geef me een kleurplaat!"
De halve klas zat als dankbare kleuters te kleuren. Mevrouw glimlachte tevreden en voldaan en vertelde met een hartelijke glimlach dat de mooiste kleurplaten opgehangen zouden worden in de klas. Na een paar minuten kwam één van mijn klasgenoten met spottende trots aanzetten met een kleurplaat die ingekleurd was alsof hij een kleuter was die zijn potlood nog niet had leren hanteren.
Ik hoopte dat de lerares toen wel in zou zien dat ze voor de gek werd gehouden, maar nee.
"Hang maar op aan het prikbord, Ted. Fijn dat je zo je best gedaan hebt."
De kleurplaat hangt er op de dag van vandaag nog steeds.

Volwassen worden is een ernstige zaak en wordt er door bepaalde docenten niet altijd makkelijker op gemaakt.
11 jan 2007 - bewerkt op 11 jan 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Ennaira
Ennaira, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende