Mooi stuk vlees* bijzonder bereid*

Het volgende gerecht zullen sommige van jullie wel kennen van sommige programma's die op tv zijn geweest.
In een programma van Gordon Ramsay hell's kitchen werd het regelmatig bereid en kwam het elke jaar weer terug.
Ook Jamie Oliver heeft het wel eens gemaakt in een van zijn vele programma's en Rudolph van Veen van 24kitchen heeft het ook gemaakt.

Ik heb het over Beef Wellington.

De Beef wellington voor dat het de oven in ging.


De Beef Wellington die net uit de oven is.


De binnenkant van de Beef Wellington

Voor het gerecht heb ik een groot stuk rosbief gehaald van ruim een kilo. Bij de kilo slager is dat niet zo duur als je zou verwachten 6 a 7 euro.
Mosterd daar bestrijk je het vlees mee.
2 bakken normale witte champignons helemaal fijn gesnipperd. Dit gaat een laag vormen tussen het bladerdeeg en het vlees. Dat vormt een laag tussen de mosterd en de rauwe ham of spek
De rauwe ham of spek moet helemaal rondom het vlees en vervolgens word het geheel ingepakt in bladerdeeg.
Het geheel mag dan de oven in voor ongeveer 30 minuten op 200 graden. (het aantal minuten kan verschillen maar dat heeft met de grote van het vlees te maken of hoe je de kern van het vlees wilt hebben als je deze gaat eten).

Voor de mensen die het willen proberen. Het is een hele klus maar leuk om te proberen en het eind resultaat is het meer dan waard!
Er zijn genoeg filmpjes en recepten te vinden op het internet.


20 apr 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende