over Harry Potter en je-weet-wel

Ik heb een hekel aan mijn verslavingen; ik word er of ontzettend dik van of heel erg verdrietig. En dat laatste dan vooral omdat er na een tijd van verslaafd te zijn er bij mij er opeens een keerpunt komt. Het monstertje in mijn hoofd kan opeens hard gaan schreeuwen: 'STOP ERMEE SUKKEL!!!' waarna ik vervolgens mijn verslaving, letterlijk en figuurlijk, de deur uit zet. Een andere mogelijkheid is dat een verslaving saai en onvoorspelbaar gaat worden. Wanneer ik merk dat een verslaving niet meer aan mijn verwachtingspatroon voldoet, dan is het ook met die verslaving gedaan.

En dus had ik gehoopt dat Harry Potter in deel 5 een relatie zou beginnen met Voldemort, en dat Ron Hermelien zwanger zou maken. En ik zou het ook niet erg hebben gevonden als er twee gigantisch kinderachtige monsters met de namen Freddie en Sloppie het boek waren binnengeslopen om Hogwarts (Zweinstein) plat te walsen. Dat zou voor mij betekent hebben dat het gedaan was met mijn enorme Harry Potter leesverslaving...

Maar in plaats daar van verslind ik bladzijde na bladzijde van het boek (ook al is het in het engels geschreven), en schaam ik mij om te zeggen dat ik het exemplaar zelfs naar mijn stageschool heb meegebracht om tijdens de lessen stiekem wat te kunnen lezen. En nu ik bijna driekwart van het boek heb doorgeploeterd wordt het me al wel duidelijk dat de kans dat Harry Potter overlijdt erg klein is.

Ach, en ik wil ook helemaal niet dat die beste jongen doodgaat. Er zouden een hoop mensen, waaronder ik dus, op deze wereld zijn die het er erg moeilijk mee zouden hebben. Ik hoop dan ook dat mevrouw Rowling nog even doorgaat met schrijven; al was het alleen maar om aan de dringende behoefte aan magische verhalen van een klein, 19-jarige meisje te voldoen.
18 nov 2003 - bewerkt op 18 nov 2003 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dagvlieg
Dagvlieg, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende