Stomme DGT therapie... en Maria Mena <3

DGT. Nu 5 individuele afspraken gehad. Volgende week nog eentje, en dan begin ik écht. Wekelijks een gesprek en daarnaast ook de vaardigheidstraining. Zie ik het zitten? Helemaal niet.

DGT staat voor Dialectische Gedragstherapie, welke succesvol zou zijn bij mensen met borderline. Of nee - borderline mag je niet meer zeggen - het is nu een emotie regulatie stoornis. Daar heb ik dus blijkbaar last van. Zeggen "ze". Dus neem ik dat maar aan. En ja, ik heb echt wel meerdere kenmerken van deze stoornis, dus ik snap waar deze diagnose vandaan komt. Maar ik heb er ook meerdere niet. Tijdens onze gesprekken en het lezen van het boek dat we gaan gebruiken loop ik dan ook regelmatig tegen dingen aan die ik niet herken. Maar goed, dit is normaal. Zeggen "ze".

Ik moet nu een contract gaan ondertekenen. En hier zie ik heel erg tegen op. Er zijn een paar algemene doelen waar ik me wel in kan vinden, maar daarnaast moet je ook nog persoonlijke doelen stellen voor het komende jaar. En daar komen therapeute en ik nog niet echt uit. Waar zij bijvoorbeeld als doel wil nemen "een normaal eetpatroon zonder compenseren", vind ik dat niet reëel... en ga ik liever voor iets wat voor mij wel haalbaar is. Ook qua alcohol komen we er niet echt uit.

Probleem is... ik ben helemaal vóór "VERHOGING VAN GEDRAG DAT DE KWALITEIT VAN LEVEN VERBETERT". Helemaal goed, dat is wat ik wil. Een beter, fijner leven! Máár dan... "verminderen van suïcidaal en zelfdestructief gedrag"... dat zal dan wel moeten, maar wil/kan ik dat dan wel??? Wil ik de dingen wel loslaten, die mij nu veiligheid en rust bieden???

Nou - genoeg over dit. Nog even afsluiten met wat leuks. MARIA MENA verliefd In november komt ze weer naar Nederland!! Daar moet ik uiteraard heen. Ze geeft 3 concerten en een optreden tijdens het Songbird Festival. Gaat me een hoop geld kosten, maar het is Maria! Dus ik moet wel ; Voorverkoop is volgende week. Wilde eigenlijk bijna al mijn vakantiegeld apart zetten voor Londen (oktober), maar nu eerst dus even concertkaartjes kopen. In ieder geval voor de 3 concerten. Dan nog even kijken wie er naar het Songbird Festival gaan... en dan ff overwegen of ik daar wel of niet heen ga. Waarschijnlijk wordt dat toch wel een ja. Ik ben niet zo goed in thuis zitten als ik weet dat Maria op het podium staat!

Dat was het weer - lieve mensen!
16 mei 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van calinnero
calinnero, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende