Thuisloos

Dat wat vroeger mijn thuis was is vergaan met de jaren. Als ik door het huis heen loop komen de zoete herinneringen naar me toe als vlinders in het zomergras. Dichtbij genoeg om ze te kunnen zien, maar zodra je ze aan probeerd te raken vliegen ze weg.

Ik ben er zo één die het verleden niet los kan laten. Ik wil de veilige geborgenheid van mijn gezin terug. Of misschien wil ik wel gewoon weer veiligheid. Dat gevoel van mogen proberen en falen, want er is altijd wel iemand om je weer overeind te helpen als je valt. De laatste jaren voelt het alsof ik koorddans zonder vangnet.

Eigenlijk heb ik niets te klagen. Ik heb veel vrienden die aan me denken en me kerstkaartjes sturen, ik heb familie waar ik altijd welkom ben, mijn vriend houd van me en ik kan het goed vinden met mijn huisgenoten. Financieel red ik het elke maand (net) en op school gaat het goed. Therapie sleept me door mijn depressie heen (maar wat mij betrefd veel te langzaam). En toch mist er iets.

Ik ben altijd al een neerslachtig persoontje geweest. Tenminste, zo lang ik me kan herinneren. Tot zo ver kon ik er redelijk goed mee om gaan. Maar nu, nu is het anders. De laatste jaren heb ik geen vaste bodem meer onder mijn voeten. Hoe graag mensen er ook voor mij willen zijn, ik kan mijn gevoelens niet meer uiten. Ik wil weer terug in de tijd, ik wil dat kleine meisje zijn dat de gevaren van de wereld niet kent.

Het is een kwestie van accepteren dat het is zoals het is. Er -op z'n oerhollands- het beste van maken. Ik zei al eerder dat ik niet goed was in één stapje tegelijkertijd. Loslaten vind ik nog moeilijker.

Ik heb een huis, maar geen thuis.
03 jan 2012 - bewerkt op 03 jan 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dwaling
Dwaling, man, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende