Afgelopen week zat ik met iemand in gesprek die wilde binnenkort een lunch organiseren voor een aantal vrienden.
Ik wilde graag wat zelf maken maar wel iets wat ik nog nooit had gemaakt en zo kwam ik op het idee om bagels te gaan maken.
Tot mijn stomme verbazing is er voor een basisrecept van bagels niet veel meer nodig dan bloem, droge gist, boter, ei, zout en water. Eventueel kan je ook nog maanzaad en sesamzaad gebruiken om de bagels daarmee te bestrooien.
Ik heb zelf nog nooit bagels gemaakt en ben benieuwd of 1 van jullie MDers daar ervaring mee heeft. Tips zijn altijd welkom!
Ik ga ze aan de hand van het volgende recept maken.
500 gram patentbloem
265 mililiter water
12 gram gedroogde gist
12 gram zout
20 gram boter
1 ei
Dit recept had ik van de site 24 kitchen en bij het recept staat ook een filmpje hoe je het bereid.
http://www.24kitchen.nl/recepten/bagelsNu kom ik meteen tot het volgende punt want waarmee ga ik de bagels combineren.
Even ter informatie. Het gezelschap houd niet van vis en er zullen misschien kinderen aanwezig zijn.
Zo ver ik weet kan je er alles op doen en is het vooral lekker met rauwe ham, roomkaas, advocado.
Voor de liefhebbers van bagels hoe eten jullie ze het liefst?
Bedankt voor de tips en reacties.
Als ik ze gemaakt heb zal ik er een foto van maken en deze met jullie delen.