vrijwilliger

Laatst had een verhaal van iemand hier op MD mij aan het denken gezet, ik heb zoveel vrije tijd over... Net zoals nu ik heb de hele dag vrij vandaag en eerlijk gezegd heb ik nog niks nuttigs gedaan... ja mag zo gaan oppassen maar of dat nou zo nuttig is?..

Hoe dan ook ik heb er over nagedacht wat ik dan wel met die vrije tijd kon doen en nu heb ik me bij verschillende vrijwilligers centrales aangemeld en zou ik te horen krijgen als ik iets voor iemand kon betekenen. Ik heb eens zitten kijken op de jongeren site van het rode kruis en als je de verhalen leest van die mensen dan heb je echt zoiets van waarom doe ik dat nog niet? in ieder geval dat gevoel kreeg ik dus wel en heb ook maar metteen de knoop doorgehakt en heb me daar ook aangemeld. Nu krijg ik binnenkort het magazine we care binnen en nu ben ik dus vrijwilleger bij het rode kruis. Je kunt je dan aanmelden voor verschillende dingen en ik heb gekozen voor eerste hulp verlenen (bij bijv. festivals) Vakantievrijwilliger (met lichamelijke of chronisch zieke op vakantie gaan) jonge asielzoekers en vluchtelingen helpen (door bijv. met ze naar de bioscoop te gaan of gewoon om gezellig te kletsen)

ik wil echt iets gaan betekenen, ik bedoel ik heb een vriendin *k die ik regelmatig bel en dat vindt ik altijd heel leuk om te doen, waarom zou ik dat dan ook niet bij andere doen? of bij oudere op bezoek gaan om gezellig te kletsen. dat kan ik makkelijk in mijn vrije tijd dus waarom niet? door me op die site's aan te melden krijg ik een beetje het gevoel dat ik me nuttig maak.

...maar ja misschien denken jullie nou wel wat een gezeur en ergens snap ik dat ook wel maar ik voel me echt heel nutteloos op dit moment en daarom wil ik graag iets nuttigs gaan doen, voor andere iets betekenen... Misschien ga ik dinsdag avond ook wel naar de oefenavond van de vrijwillige brandweer hier in oisterwijk.

Alvast een vrolijk pasen allemaal.

liefs,,
14 apr 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van marjolinos
marjolinos, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende