Zalige maaltijden***

Een tijdje geleden had ik met wat vrienden afgesproken om samen te gaan koken en eten. We hadden besloten om lekker lang en uitgebreid te gaan zitten met elkaar en er vooral lekker van te genieten.

Aangezien we dit niet heel vaak doen had ik besloten om vlees te bestellen en wilde natuurlijk dat het een bijzonder stukje vlees zou worden. Ik wilde het kunnen grillen of bakken en het moest vooral lekker mals zijn. Op advies van de slager werd het ribeye en dat was zeker geen slechte keuze.
De ribeye had ik en nacht laten marineren in verse fijn gehakte kruiden.
Ik had even op gezocht hoe ik dit het beste kon bereiden en ik moest het ongeveer bereiden zoals een biefstuk. Zeker geen goedkoop stukje vlees maar het was het absoluut waar.
Daarbij had ik krokante aardappels gemaakt uit de oven. De aardappels waren door een eitje gehaald en daarna door een mengsel van panko, Parmezaanse kaas en paneermeel. (panko is een soort grovere paneermeel dit vaak gebruikt woord in de Aziatische keuken).

Krokante aardappels met ribeye

Voor de groente kozen we voor een salade van spinazie en veldsla.
Daar doorheen hadden we chorizo (Spaanse pittige word) en parmaham, komkommer, avocado in stukje, kleine stukjes ui, verse kruiden peterselie en bieslook. Met daaroverheen geschaafde Parmezaanse kaas en een simpele dressing van olijfolie en balsamico azijn.

De Mediterraanse salade

Helaas was ik van het dessert vergeten een foto te maken. Het was een zelfgemaakte taartje uit de oven. Het zag er ongeveer net zo uit als op het plaatje en het was een zoete maar prachtige afsluiter van de avond.

Als dessert hadden we een karamel kokos taartje met chocolade
15 jan 2015 - bewerkt op 05 mei 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende