Alles wat jij kunt, kan ik ook.

Waar het allemaal om draait is misschien wel waar je eigenlijk mee bezig bent. Wat is het dat je wil? Ben je op dit moment daadwerkelijk aan het doen waar je blij van wordt? Of gelukkig? Of tevreden? Geeft dit je voldoening? Soms kom je er achter dat er ontzettend veel dingen zijn in je leven die je kunt. Ik ben in de veronderstelling dat ik alles kan. Dit alles is gebaseerd op een motto waar ik al mijn hele leven mee leef: “Alles wat jij kunt, kan ik ook.”

Ik ben er achter gekomen dat ik alles kan. Ik kan alles waar ik me voor in wil zetten en waar ik de motivatie voor vind, omdat ik het nut ervan inzie het te kunnen. Wat ik dus nooit zal kunnen is een wiskundige formule uitvinden, of geneeskunde studeren. Dit is mijn streven ook niet en daarom zal ik hier de motivatie niet voor vinden. Ik vind het niet erg dat ik dit niet kan.

Wat kan ik dan wel? Ik kan alle sporten beoefenen en daarin uitblinken, behalve de sporten waar ik lichamelijke beperkingen bij heb. Ik kan alle instrumenten bespelen. Het komt namelijk neer op het feit of jij het daadwerkelijke notenschrift kunt vertalen naar het ding -instrument- dat je in handen hebt. Dit gaat mij gemakkelijk af heb ik gemerkt. Tot nu toe, omdat het op mijn pad kwam, zit ik op een behoorlijk hoge status wat instrumenten betreft. Het feit dat er zoiets bestaat als geld en ruimte om al deze mooie instrumenten een plek te geven houdt mij tegen hen tegelijk te beoefenen en te bespelen. Neemt niet weg dat ik er evenveel plezier uit put. Een volgend punt is mensen bewegen of mensen vermaken. Ik geniet enorm van het spreken of toneelspelen, in het middelpunt staan en mensen aan het lachen maken. Geef mij een podium en ik zal het voor je vullen. Ik weet dat ik menig persoon zenuwachtig heb gemaakt met mijn houding dat ‘alles wel goed komt’ en ‘je zult het zo wel zien’ -improvisatie technieken, maar achteraf kwam alles altijd goed, geef toe.

Op deze manier kan ik natuurlijk ieder raakvlak gaan betasten en verklaren, de vraag is echter wat we hiermee opschieten dus zal ik het afronden.

Ik ben van mening dat ik op deze wereld gezet ben met een reden. Het lot wil namelijk dat er maar 3% of minder kans was dat ik geboren werd. Het verhaal hierachter mag je mij in het echte leven vragen, dat is een te mooie anekdote om hier en public weg te geven. Velen zullen denken ‘maar je bent toch bezig…’ mijn antwoord is nee. Ik kom namelijk graag met zoveel mogelijk mensen in aanraking. Ik denk dat dialoog en communicatie van groot belang zijn, en ik denk dat meer mensen dit in moeten zien. Ikzelf voel mij een Hermes, of een Mercurius. Hij had zijn vleugels, ik ben een vogel. Af en toe land ik daar waar je me nodig hebt, en ik zal je leven een wending geven. Waar het op neerkomt: Ik ben een boodschapper en ik laat je graag nadenken over wie en wat je bent. Over wat je doet, en of je op je juiste plek bent.

Ik kan met je dansen, je verleiden, ik kan voor je koken en ik wil je troosten. Ik wil een fles vodka met je leeg drinken of een lied voor je spelen. Ik kan je aan het lachen maken maar ik kan ook heel goed met je huilen. Ik wil ontzettend lang naar je luisteren en nog veel langer met je praten. Vervolgens kan ik met je slapen, al is het omdat je niet alleen wil zijn. Ik wil je hond uitlaten of je boodschappen doen. Ik wil je een boek voorlezen en ik zal je kleding wassen. Ik kan je dingen uitleggen die je niet begrijpt en ik zal het gras voor je maaien. Je kunt me alles vragen zolang jij je er beter bij zult voelen. Ik denk dat dat is waarom ik hier ben.
20 aug 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nbspeaks
Nbspeaks, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende