Heerlijke Chocolate Fudge koeken 2
Voor iedereen die zich verveelt in deze tijd: Ik heb een heerlijk recept voor chocolate fudge koeken. Ik zit zelf te twijfelen of ik dit weekend brownies bak naar recept van mijn moeder of deze heerlijke koeken. Als ze goed lukken, zijn ze krokant van buiten, zacht van binnen en heerlijk fudgy als je erin bijt. Na een dag of twee gaat dat fudgy eraf, maar dan zijn ze alsnog heerlijk. Ik heb het recept al eens eerder gepost, zo'n 8 jaar geleden, maar ik dacht, ik post hem nog een keer. Wie weet wordt iemand er vrolijk van.
Het recept is voor grote koeken, een stuk of 20 staat erboven, maar ik neem de helft van alles voor kleinere koekjes en maak er dan een stuk of 15 tot 20. Grote koeken zijn wel bijna een complete maaltijd, zo vullend, wel erg lekker natuurlijk als het zoveel is.
Ingredienten:
60 gram cakemeel
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
450 gr pure chocolade in stukjes
60 gram boter
350 gram suiker
4 eieren (L)
1 eetlepel vanille extract
Volgende ingredienten kun je ook aanpassen naar smaak, ikzelf doe eigenlijk alleen de chocolade.
120 gram Pecan of walnoten, gehakt
170 gram melkchocolade in stukjes
170 gram witte chocolade in stukjes
170 gram krenten
Verwarm de oven op 180 graden. (in het geval dat je net zo langzaam bent als ik, kun je dat ook best pas over een half uurtje, of een uurtje doen).
Bekleed een bakplaat met bakpapier, zet apart, plaats in het rooster in het midden van de oven.
Meng in een kom: het cakemeel, het bakpoeder en het zout, roer even door met een garde.
Smelt de chocolade (alleen de 450 gram pure chocolade) en de boter in een pannetje. Zet dit daarna aan de kant om af te laten koelen.
In een grote kom de suiker en de eieren met een elektrische mixer mixen tot het een lichtgele kleur heeft en dik is (er moeten een soort linten van de mixer komen als je deze omhoog houdt).
Mix de gesmolten chocolade en het vanille extract er doorheen.
Spatel alle droge ingredienten (cakemeel enz.) erdoorheen.
Roer vervolgens alle vulling erdoorheen.
Laat dit mengsel 30 minuten, afgedekt met folie, afkoelen in de koelkast.
Schep 6 bolletjes op de bakplaat (met voldoende afstand ertussen, de koeken worden groter)
Schuif de bakplaat in de oven en bak tussen 12 - 15 minuten
De bovenkant van de koeken moeten glimmen en gebarsten zijn, bak ze niet te lang, ze moeten van binnen nog zacht blijven.
Laat de koeken afkoelen op een rooster, schuif hiervoor het bakpapier met koeken en al in een glijdende beweging op het rooster, let op, de koeken zijn kwetsbaar en kunnen heel snel breken.
Nu kun je een nieuw vel bakpapier op de bakplaat leggen en de volgende koeken bakken.
Als de tweede serie klaar is, zijn de eersten stevig genoeg om op te stapelen (meestal dan) en/of ze in een trommel te doen en kun je eventueel de derde serie bakken.
Ohja en de koeken heten: Chocolade Fudge koeken van Joris.
Nee, ik weet niet wie Joris is.
Veel bak- en eetplezier!
Morgenrood, vrouw, 30 jaar
Log in om een reactie te plaatsen.
vorige
volgende