#Hoofdstuk 2. Deel 2.

Jane en Charlot zaten om de keuken tafel, terwijl Jane, Charlot alles vertelde van Olivers uitnodiging. Jane wist bijna zeker dat Charlot haar gelijk zou geven. Ze gingen toch niet zo'n eng huis in? Toen Jane eenmaal was uitgepraat en ze Charlot vragend aankeek, was het even stil. Charlot leek zich te bedenken wat ze zou zeggen. Na een paar seconde stilte, keek Charlot, Jane aan en zei, "Ik denk dat dat wel eens een goed idee zou kunnen zijn." Jane keek haar met open mond aan, "Sorry, wat?! Wil je naar zijn huis gaan, is alles wel goed met je?!" "Ja, alles is prima." antwoorde Charlot. "Ik denk dat dat juist goed zal zijn, ik denk namelijk dat Oliver iets te maken heeft, met de rare dingen die de laatste tijd gebeuren." "En dan is de beste oplossing natuurlijk om bij hem naar binnen te gaan." zei Jane verblufd. "Je denkt dat hij er iets mee te maken heeft, maar je vind het niet erg om bij hem naar binnen te gaan, bovendien, dat huis...Niemand gaat daar naar binnen!" "Ja, daar heb je gelijk in, maar toch, misschien ontdekken we wel wat." Charlot keek Jane recht in de ogen terwijl ze dit zei, ze wist wel dat Jane uiteindelijk niet zou weigeren. Ze kende Jane, ze zou het eng vinden, maar ergens ook wel heel erg spannend. Jane was bovendien ook erg nieuwsgierig naar dingen en Charlot dacht dat ze zich niet zou kunnen beheersen om daar toch niet naar binnen te gaan. Jane keek haar even aan voordat ze zei, "Okee, dan, als jij het zegt, maar als er iets gebeurt daar binnen, dan geef ik jou de schuld daarvan, he?" en ze glimlachte naar Charlot. "Wanneer gaan we dan?" vroeg Charlot. "Geen idee, zodra hij alles heeft ingericht, zei hij." "Ohw, nou ja, we horen het wel, denk je niet?" "Ja, we horen het wel."

4 dagen later. S'avonds.

"Kom op, schiet eens een beetje op, ja!" riep Charlot vanaf de trapleuning. "Ja, ja, ik kom er zo aan!" antwoorde Jane. Haastig liep ze heen en weer. Ze wist niet wat ze allemaal mee moest nemen, maar ze moest toch zeker op alles voorbereid zijn. Vanavond ging het gebeuren. Ze waren uitgenodigt bij Olivier thuis. Alles was klaar voor bezoek. Ze had er niet bepaald zin in, maar toch was ze nieuwsgierig. Ze was nog nooit binnen geweest, eigenlijk was ze nog nooit in de buurt geweest van dat huis!

Onder zat Charlot ook diep in gedachten verzonken. Ze had voor deze avond iets moois aan getrokken. Ze gingen dan wel op onderzoek uit naar vreemde dingen, maar dan nog wou ze iets moois aandoen. Ze had voor een simpele zwarte jurk gekozen tot net boven haar knieen. Met daaronder donkerpaarse hakkeschoenen en een mooie ketting om het af te maken.
Ze werd uit haar gedachten getrokken toen Jane de trap af kwam lopen. Jane had voor een sexy, maar toch elegante outfit gekozen. Ze droeg een zwarte nauwsluitende rok, met daarop een champagne kleurige zijde bloes die ze in haar rok had geduwd. Als schoenen had ze gekozen voor zwarte naaldhakken. Ook zei droeg een ketting, maar in tegenstelling tot die van Charlot was de hare goud. Die van Charlot was zilver. Ze moesten snel zijn en dus pakten ze hun jassen en gingen op weg naar Olivier.

TheWriter
22 jan 2010 - bewerkt op 22 jan 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van TheWriter
TheWriter, vrouw, 33 jaar
   
Schrijver staat geen reacties toe.
  vorige volgende