Lelijk

Ik ren door het regenwoud. Bergopwaarts gaat het. Voor mij vriend Moed die het gewend is door de jungle te rennen, want hij woont er. Achter mij een vriend van hem. Gouden gozer.

De ondergrond is extreem onregelmatig en we gaan behoorlijk hard. Elke stap moet ik anticiperen op de ondergrond. Ik ben bang, dat als ik mijn voet verkeerd neerzet, dat er dan iets scheurt of breekt in mijn ledematen. Maar het gaat verrassend goed. Ik ben een geboren expert op dit gebied. Ik kom makkelijk mee met de jongens die dit gewend zijn. Ik voel mijn longen wel branden, maar ik laat me niet kennen.

We stoppen. Ik kijk om me heen. Mijn zicht is wat wazig geworden na de inspanning. Ik kijk omhoog door het gebladerte heen en zie twee condors vliegen. Ik kijk weer voor me en zie een grot. Verder is alles bruin en vooral groen. Ik hoor brulapen brullen. Ik heb geen idee of ze dichtbij zijn of ver weg.

Moed kijkt me grijnzend aan. Pakt een steen van de grond en gooit hem keihard de grot in. Even later hoor ik een hoop geraas vanuit de grot en er stort zich een grote donkere wolk vleermuizen de grot uit, over ons heen, het regenwoud in. Arme beestjes hingen zo lekker te slapen.

We rennen verder, nog een klein stukje, naar de top van de berg. Of heuvel is het, denk ik. Maar de bevolking noemt het een berg. Prima. Vanaf de top is het uitzicht adembenemend!

Wat is Nederland toch lelijk geworden, met zijn grauwe industrie-terreinen en dertien-in-een-dozijn winkelstraten.
14 apr 2010 - bewerkt op 14 apr 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van wemahorst
wemahorst, man, 52 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende