Mama, Moeder en Huisvrouw

'Mama!'...'Maaaamaaaaa'....'Mama, kijk!' 'Mama, kun je helpen?'...'Mama, mag ik nog wat drinken?'....'Mama, wil je met me spelen?'....

Mama.

Yes, ik weet het. Ik mag niet klagen. Er zijn vrouwen die een moord willen doen om mama te kunnen worden.... Maar die papa's he, hoe zit het daar eigenlijk mee?

6 Jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Maar tegelijkertijd ook echt huisvrouw.
Mijn mooie carriere, middenin een stap om hoger op te komen,...WEG. Ik mocht het doorspoelen door de wc. Weggooien in de prullenbak. Bye bye, zwaai zwaai.
Afgekeurd door het UWV. 100%. Waarom? Ik zal je de ellende voor nu besparen.

Wat alleen wel gek is, is dat ik nu heel veel banen tegelijk heb. Ik ben schoonmaakster, klusser, psycholoog, politieagent, schilder, accountant, personal assistent, telefoniste, taxichauffeur,...noem het maar op.

Het enige wat ik niet ben...... is mezelf.

Zo voelt het.

Mijn leven draait om mijn man, zoon en dochter. Ik leef HUN leven. Kinderen zijn nog klein, klinkt logisch. Je bent ze aan het opvoeden. Ik cijfer mezelf helemaal weg.
En ik hoor je denken he, 'Joh, dan laat je je man toch iets doen?!'
Ja, fout. Mijn man is zo iemand die gewoon net zo lang wacht met zijn taakjes totdat iemand anders de deadline wel haalt. En ja, been there, done that. Dit geldt ook voor bankzaken e.d.
Wat krijg je als antwoord : 'oeps, vergeten' 'oh ja, shit, dat moest ik nog doen, vergeten' 'ja, maar jij bent daar sneller in' 'jij weet dit beter, dus dacht dat jij dat wel kon doen'..etc etc.

Dus nogmaals, waar zijn de papa's?
Of gaat dit alleen bij mij thuis zo?

To be continued....
15 jun 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PoesEnKat
PoesEnKat, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende