Psychologische onderzoeken

Vanmiddag heb ik, als het goed is tenminste, voor de laatste keer psychologische onderzoeken. Vanmiddag weet ik ook wanneer ik mijn advies gesprek heb, waarin eventuele diagnoses en behandelingen worden besproken. Ik denk niet dat de uitslagen als een verrassing zullen komen, want ondanks dat ik een beetje last heb van identiteitsproblemen, weet ik heus wel waarin ik tekort schiet of welke dingen moeilijk verlopen.
Mijn grootste zorg is het behandeladvies. Ik heb al verschilende therapieën gehad, waaronder ook een deeltijdbehandeling. Ergens zit er een angst dat ze het advies geven om weer een deeltijdbehandeling te volgen, maar dat wil ik absoluut niet. En eigenlijk wil ik dat de instelling waar ik nu zit (verslavingszorg), mij ook niet door gaan verwijzen naar een andere instelling. Weer intakegesprekken, weer wachtlijsten. Ik pas daarvoor. Bovendien heb ik ook geen tijd voor een intensieve therapie, aangezien ik sinds kort een nieuwe baan heb. Ik ga dat absoluut niet opgeven, lijkt me trouwens ook niet echt bevorderlijk voor een goed herstel.
Ach, het zijn allemaal zaken die nog niet aan de orde zijn. Maar ik vind het een raar, maar tegelijkertijd ook een fijn idee, dat ik vandaag weet wanneer ik mijn adviesgesprek heb. Dat ik weet, wanneer ik krijg te horen wat er volgens deskundigen nou precies aan de hand is. Hopelijk kan ik daar door betere begeleiding krijgen, kan ik mijn directe omgeving uitleggen wat er aan de hand is en geeft het mij ook een beetje duidelijkheid. Want ik houd van duidelijkheid!
19 mei 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Inparkeren
Inparkeren, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende