2011 is hel.

Ongeluk komt nooit alleen, zeggen ze... Ja, ze hebben gelijk.

Het begon allemaal in maart. Mijn broer werd opgenomen in het ziekenhuis en had blijkbaar, bovenop zijn autisme, schizofrenie. Het was het begin van een bewogen jaar...

We hebben veel dieptes gekend met hem, het ziekenhuis wou hem niet, het ging zodanig slecht dat hij een plant was geworden...
Nu, enkele maanden later, gaat het goed met hem. Goed is relatief, maar voor zijn doen gaat het. Dinsdag komt hij naar huis, de dokters willen hem niet meer. Hij werkt niet mee, hij neemt het heft niet in eigen handen.. Dit is nu eenmaal zijn probleem, angst om keuzes te hebben, angst om vrijheid te hebben, angst voor alles. In het ziekenhuis wouden ze alleen mensen die ervoor gingen, hij kan dit niet, hij snapt dit niet, anderen moeten hem zeggen wat hij moet doen, dan is hij stabiel. Maar zo werkt de hulpverlening blijkbaar niet. Hij wordt dus letterlijk op straat gezet.

Na 5 jaar, alhoewel, 4 jaar en 51 weken, is er een einde gekomen aan mijn relatie. Er is nooit ruzie geweest maar toch ziet hij het niet meer zitten. Hij wil het geen kans geven, hij wil het niet meer proberen en zo zien wat de toekomst geeft. Niets. Ik voel me bedrogen, al 2 maanden voelde hij zich niet zo goed maar zijn ouders, broer en ik merkten niets. Uiteindelijk zei hij dat het laatste jaar niet was wat het geweest was. Ik heb niets gemerkt! Ik voel me bedrogen. Hij praatte niet met me en hield me al zo lang aan het lijntje. Hij wil vrienden blijven, kan ik dat wel? Na wat hij me aangedaan heeft, hoe het gelopen is. Ik zal hem dit waarschijnlijk altijd kwalijk nemen, ook als we vrienden zijn. Ik wil zijn vriendschap niet verliezen, hij zegt dat ik een speciale vriendin en beste vriendin blijf. Maar kan ik hem ooit zo zien?
En dit in de eerste week van ons, het is te zeggen mijn en zijn, leven. Het hogere; nieuwe stad, nieuwe vrienden, nieuwe school.. Ik zag het zo zitten, maar op dit moment is het allemaal niet meer leuk. Ik verlangde zo hard naar deze weken..eindelijk mijn vleugels uitzwaaien, mét mijn vriend.
Het had niet mogen zijn...

2011 was hel. Let 2012 coming in.

liefdesverdrietliefdesverdrietliefdesverdriet
03 okt 2011 - bewerkt op 03 okt 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lizatjj.X
Lizatjj.X, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende