BEN gewoon

ik ben zenuwachtig!! zenuwachtig voor het fantastische leven wat ik vanaf nu tegemoet ga. ik ben mezelf, en wie is mezelf? kan me niet schelen!! ik ben de gene die ik ben op elk moment en ik vertrouw er op dat wat ik doe uit mij komt. wie ben ik? is een onzinnige vraag! ik ben niet iemand, ik BEN gewoon. meer is het niet. go whit the flow, geef je over, vertrouw op jezelf, BEN. wees eerlijk, vanuit jezelf, wil niet lief gevonden worden, zeg geen dingen die niet uit je gevoel komen, behalve als het een bepaald doel dient, zie tegenslagen niet als een probleem, maak niet overal een probleem van, SPRING, laat je vallen, draag, draag anderen naar grote hoogte, laat anderen jou naar grote hoogte dragen, wees dynamisch, vertrouw op je gevoel, want dat ben JIJ. laat jezelf los, zie jezelf als onderdeel van je omgeving, sta er niet los van. ik BEN.

wat wil ik? ik wil helemaal niks! ik wil alleen gelukkig zijn. alles loslaten en niks willen. als laatste en moeilijkste mezelf. dan ben ik gelukkig. dan ben ik gewoon. zonder dat de ratio er een soepje van maakt. ratio is een heel handig gereedschap, gevoel is wie je bent.

contacten hebben om hen wat te geven en niet om zelf iets te krijgen. als je geeft wordt je vanzelf overladen met liefde.

is liefde dan echt de kern van het leven? is dat wat er overblijft als je alle schreeuwen om aandacht en kromme ratio-soep-gevoelens en overlevingsmechanismes en vastigheden en stramienen en zekerheden en routines loslaat? is het leven zo minimalistisch? en zo simpel? zo heerlijk? en zo eerlijk?

dan is er ook nog zoiets als een gevoel dat je voor de gek houdt. dat verband houdt met valsheden in je RATIO. gevoelens als euforie, genieten, gelukzaligheid zijn authentiek, ze overkomen je, zonder dat er een duidelijke rationele reden voor te geven is. er zijn hooguit voorwaarden op te sommen maar het gevoel is authentiek. kutgevoelens houden altijd verband met een knoop je ratio. met een deurtje in je hoofd wat je niet open durft te doen, een onderwerp dat je wegstopt, een onderwerp waar je bang voor bent, wat je niet recht in de ogen aan durft te kijken, dat zegt niet dat het onware gevoelens zijn, ze zijn er! maar ze houden wel verband met iets wat je nog niet hebt losgelaten. en als je dat wel hebt gedaan, verdwijnt het kutgevoel ook. en als je het goed hebt gedaan, dus niet weer met 20 sloten achter het deurtje hebt weggestopt, komt het ook nooit meer terug. dan is een situatie waar je eerst groen gezien zou hebben van jaloezie ineens iets waar je tintelend van kan genieten. dan is iets waar je eerst verschrikkelijk geïrriteerd of boos van zou worden ineens zeer lachwekkend. dan is verdriet om een verloren dierbare ineens een prachtig melancholisch gevoel. dan is intens verlangen ineens een prettig vooruitzicht waar je naar toe kunt leven.
20 okt 2010 - bewerkt op 08 nov 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van stroom
stroom, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende