Ik ben bi

Weet je, eigenlijk denk je er eerst niet over na. Ik bedoel; het is allemaal gewoon logisch, het is hoe het hoort te zijn. Geleidelijk ben je kleuter/kind af, en ga je je ontwikkelen, zo gaat het bij iedereen. En eigenlijk verwacht je dan ook dat het bij jou zo gaat als bij iedereen, en dan vooral net zoals iedereen in je omgeving. Als iedereen in jou omgeving hetzelfde is of doet, dan is dat normaal. En weet je, ik ben er ook altijd vanuit gegaan dat ik daarom 'normaal' was.

En dan ben je dus eenmaal een 'puber' en ga je je ontwikkelen hè. Dan komen die ervaringen die elke puber heeft, dan komen er totaal nieuwe uitdagingen, komen er veranderingen(zowel binnenin je als om je heen) en ga je een persoonlijkheid ontwikkelen. Door de mensen om je heen en door je innerlijk pik je op wat goed en wat slecht is, leer je wat gebruikelijk is, ontwikkel je jou identiteit. En ja, tuurlijk, die is anders als die van de mensen in je omgeving, maar ergens, ergens probeer je toch op hen te lijken. Je wilt immers niet buiten de boot vallen, apart zijn, en vooral niet het slachtoffer worden omdat je anders bent.

Maar, er komt gewoon een tijd dat je ontdekt dat je anders bent, dat sommige dingen anders zijn aan jou. En soms, bij sommige mensen, zijn dat heel grote, belangrijke dingen. De twijfel kwam langzaam, maar hij bleef maar groeien, en groeien. Stiekem ga je dan dingen anders doen, je kijkt anders naar dingen, geniet van heel andere dingen, verlangd naar andere dingen.. En dan kom je erachter dat je anders bent.

Op een gegeven moment is datgene wat je altijd al hebt willen hebben niet fijn (genoeg) meer, en wil je meer, of eigenlijk wil je vooral iets anders. Je gaat er naar verlangen, je krijgt er fantasieen over, je denkt eraan als je 's avonds of 's nachts alleen op je kamer zit. En voor je het weet gebeurt er iets, wat dan ook, waardoor de vonk overspringt en je het gewoon opeens doet, datgene waarover je verlangde, waarover je fantaseerde. Opeens is de twijfel weg.. Opeens weet je het.. 'Ik ben bi'.

Ik kan er niet meer omheen; Naast Grolsch drink ik ook wel eens andere soorten bier. Altijd deed ik me maar voor als de ultieme Grolsch drinker, als iemand die 'gewoon' alleen Grolsch dronk. Maar eigenlijk is dat dus niet zo. In mijn pubertijd dronk iedereen altijd Grolsch, en dacht ik dat ik dat ook moest doen om erbij te horen. Maar ik drink soms ook ander bier, van de Lidl, of van de C1000. Ik ben er nu vooruit gekomen, ik kan en moet er niet meer omheen draaien. Misschien wist ik het al toen ik hier begon, misschien dat ik mezelf daarom Don Bière noemde en niet Don Grolsch. Zelfs in mijn beginverhaal noemde ik het nog een fout, maar nu kom ik er eerlijk vooruit. Ik ben een echte bi-bier-drinker.

Ik hoop dat ik op deze manier ook geaccepteerd zal worden, ik ben nu eenmaal wie ik ben. Jullie moeten ook beseffen dat ik, omdat ik bi ben, ik niet meteen een homo-bier-drinker ben. Ik drink absoluut geen Heineken of Amstel.

kiss
11 dec 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Don Bière
Don Bière, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende