Ik ben Student!

Na 1 jaar Peuterschool, na 8 jaar Basisschool en na 6 jaar Middelbare school is het dan eindelijk zover. Ik ben Student. Geheel 'ongeschonden' ben ik mijn jeugdige schoolperiode overgestoken, (Echt waar, ik ben nog steeds net zo onschuldig als die lieve kleine Don Bière die de peuterschool instapte, al heette ik toen nog Don Yógo) en nu is het begin van (hopelijk) het laatste stuk onderwijs van mijn leven aangebroken. Gisteren gingen de heilige poorten naar de OV-jaarkaart, het College(pasje) en zonder enige twijfels nóg meer liters bier(voor studentenprijs!) open. Aan de ene kant heb ik het nog steeds niet echt op onderwijs, maar aan de andere kant ga ik nu een studie doen die ik zelf heb gekozen (Omdat ik me hier het minst zou ergeren) en duik ik het studentenleven in, waarvan je vaak hoort dat het de mooiste tijd uit je leven is.

Een voorproefje hiervan heb ik al gehad op de Introductie. Ik ga studeren aan de Universiteit Twente, wat betekend dat ik op de meest uitgebreide introductieweek van Nederland kon wachten. Misschien dankzij de hoge verwachtingen begon de introductie een beetje tegenvallend. We konden ons van 11 tot 2 inschrijven, en we waren er om 11 uur, om een beetje rond te kijken. Ik kende de campus al dus het was een beetje saai, maar we waren met z'n vieren dus ik heb me wel vermaakt. Daarna waren er een aantal activiteiten als Cabaret en daarna werden we in groepen opgedeeld, per studie, die groep werd later onderverdeeld in groepen van ongeveer 8/9, en met die mensen trokken we, samen met de 'doegroep papa's en mama's’, wat oudere studenten zijn, de hele week op.

Ik ga verder niet eens proberen om een echt verslag te maken of iets in die richting, maar een korte samenvatting moet wel lukken. Ik koos voor een Doegroep met alleen maar mannen, die tijdens de intro veel met een Doegroep met alleen dames ging optrekken. Mijn 'papa's' waren allemaal supergezellige kerels, en meteen werd duidelijk gemaakt dat er voor 12 uur 's middags niks gedaan werd, en dat we tot in de late uurtjes door zouden gaan. En, uiteraard, met heel, heel veel bier. Misschien had je al zo'n idee, maar dit was dé doegroep voor mij.OK! De eerste nachten heb ik flink lopen feesten, ik kende het uitgaan in Enschede al maar nu er zoveel medestudenten rondliepen was het nóg gaafer(Al is dat geen Nederlands, maar ik vind ‘gaver’ echt een kutwoord). Onze doegroep had een stamcafé, midden in het centrum, wat heel veel kannetjes bier voor praktisch geen geld betekende. Daarna nog naar disco’s en gezellig met de heren/dames praten.. Echt top! Gelukkig lag ik goed in de groep, zaten er weinig Ajax-fans(Want dan kan ik het niet laten om over de play-offs te beginnen) bij in en gingen de feesten tot laat in de nacht door.

Na een paar nachten feesten hadden we een Introductiekamp. We zaten in een kampeerboerderij in de buurt, of nou ja, met de groep was het nog wel 2 uur fietsen(En ja, er is nog iemand kéihard tegen een paaltje opgeklapt. Ik fietste iets voor haar en ze zei net ‘Ik hoop dat er nog iemand tegen een paaltje op knalt, altijd leuk!’ en 3 seconden later.. BAM. Je kon haar opvegen van de straat. Mij ook trouwens want het was gewoon hilarisch). Op het kamp aangekomen mochten we een slaapplek gaan zoeken, geen regels.. En wat krijg je als je een kamp hebt met alleen maar 17-18-19 jarige eerstejaars, een groep begeleiders van maximaal 22, gemengde slaapzalen en heel, heel veel alcohol? Inderdaad, heel, héél veel gezelligheid. (Ik zal maar even denken aan de <18 mensen op Md). De eerste avond was het al meteen raak. Mijn doegroep papa’s organiseerden een Cantus, wat een zing- en zuipfeest is(met ongeveer 150 man deze), en waarbij soms mensen naar voren moesten komen. Drie maal raden wie er als eerste naar voren moest komen om in 10 seconden een blikje maltbier( bah!) te atten.. Don MaltBière ja. Gelukkig mocht ik het wegspoelen met een glas echte Grolsch. Maar, dat moest uiteraard wel in 5 seconden. Iets later moest ik nog naar voren komen om samen met een meisje een banaan op te eten(dat spaghetti idee van Lady & de Vagebond ja). Daarna is het los gegaan en zijn er weinig mensen in hun eigen bed beland, of helemaal niet in bed. (De bosjes schijnen daar erg comfortabel te zijn..) Zelf heb ik ook een heel leuke avond gehad. OK!Volgende dag was ook leuk, beetje activiteiten gedaan, niet erg veel boeiends. Daarna cocktailparty en daarna weer heerlijk veel bier drinken. Ook deze avond was helemaal geslaagd. Goed uitgerust (na een week feesten is 6 uur slaap in 2 nachten hemels) gingen we de volgende dag terug, want het was natuurlijk wel de bedoeling dat er nog 2 nachten in Enschede werd gefeest!

Ook deze feesten waren geweldig, en donderdag diep in de nacht fietste ik terug naar huis, met het voornemen om lekker uit te slapen. De introductie was voorbij, dus moest ik weer goed uitgerust zijn op vrijdag om mijn normale leventje weer op te pikken. Vrijdagavond is immers uitgaansavond. vrolijk
03 sep 2008 - bewerkt op 11 dec 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Don Bière
Don Bière, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende