Over leven #3 - nieuw begin.

Ik heb een nieuwe agenda besteld. Een Moleskine, redelijk aan de prijs maar goed, een lerarenagenda is dat ook. Motivatie voor een dure, grote agenda: ik ben niet zo van het geld verspillen, dus ik hoop dat dit een motivatie is om mijn agenda ook actief te blijven gebruiken. Het hele jaar, niet alleen de eerste periode. En oké, ik ben stiekem ook gewoon een groot fan van Moleskine. Ook ben ik via Marktplaats in overleg met iemand over de aankoop van een vintage leren tas; zo'n grote, met vier vakken, een rits en twee kleine vakken voorop die met een gesp dichtgaan. Een echte lerarentas, die ik tegelijkertijd ook kan gebruiken voor WO II-evenementen. Twee vliegen in een klap! Moleskine agenda, vintage aktetas, zelfgebreide truitjes uit de jaren '40 en schrijven met vulpennen. Nog even en ik krijg het stempel 'hipsterdocent'. Eind van de week heb ik een kennismakingsafspraak op de school waar ik eerst mijn verlengde stage ga afronden en daarna hopelijk door kan stromen naar WPL2b; ik heb zin in een nieuwe omgeving en ze zijn allemaal superenthousiast over mijn aankomende stage. Een van mijn vriendinnetjes van de opleiding heeft er vorig jaar stage gelopen en volgens haar heb ik het getroffen met mijn begeleider. Ik heb er zin in, afgelopen jaar ben ik gigantisch onderuit gegaan maar ergens prijs ik mezelf gelukkig. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen uit mijn jaar een keer goed onderuit zal gaan. Ik ben mezelf vorig jaar al tegengekomen en liever in jaar 2 dan in mijn LIO, of erger nog, als ik al afgestudeerd ben. Meer tijd nodig hebben is niet erg want potverdorie, lesgeven aan pubers met minimale interesse in je vakgebied is moeilijk! Gelukkig heb ik de tijd en de begeleiding om het goed te leren.

Morgen heb ik een afspraak bij de praktijkondersteuner van de GGZ. We gaan een behandelplan opstellen; hij heeft me een aantal opties gegeven, toen ik er drie weken geleden voor het eerst kwam. Ik denk dat ik gewoon de 'klassieke' weg ga bewandelen: gesprekstherapie en op die manier de problemen met wortel en al aanpakken. Faalangst, klassenmanagement en soortgelijken ga ik tackelen door cursussen te volgen vanuit de opleiding, zodat ik zowel het stukje cognitieve gedragstherapie als het opgraven van de dieper liggende wortels kan meepakken. Ook dat is een nieuw begin: nog nooit heb ik zo expliciet gezegd "Oké, ik heb hier hulp bij nodig want ik kan dit niet alleen." En ook dat is niet erg, ik ben des te trotser op mezelf dat ik dit kan aangeven en er vrede mee heb. Want een tijd lang was iets niet kunnen, falen zogezegd, het ergste wat me kon overkomen. Dat is het nog steeds, maar ik weet nu ook dat het niet goed is en ik ben er klaar voor om het mijn leven uit te schoppen. En ik weet dat ik het niet alleen kan, maar wel dat ik uiteindelijk degene ben die er iets aan moet doen. Goeie ontwikkelingen.

De vakantie is bijna afgelopen, maar dat is niet erg. Ik ga leuke vakken volgen, komend jaar. Literatuurgeschiedenis, onder andere. Wat vakken inhalen van afgelopen jaar. Een minor volgen over een nieuw perspectief op de Tweede Wereldoorlog, in Deventer. Ik ga dingen leren! Dingen onderzoeken! Hobby's uitbreiden - niet alleen het draaien van meer WO II-evenementen, maar ook het verzamelen van literatuur gedrukt vóór 1945 en onderzoek doen naar onderwijs in de Tweede Wereldoorlog. Waar hobby's en interesses elkaar ontmoeten.

Ik heb er zin in. 2018-2019, kom maar op!
21 aug 2018 - bewerkt op 21 aug 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van waterlelie
waterlelie, vrouw, 121 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende