Verkeerde plaats, verkeerde moment.

En nu we toch bezig zijn, kan ik maar beter een tweede misverstand proberen op te klaren: ik spreek in het vervolg van mijn verhaal over een zekere Ana. Je weet wel: dé Ana, de so-called goddess waar zoveel onbekende online identiteiten mee dwepen op de internetcommunitie die zichzelf ‘de pro-Ana-natie’ noemt. Ik koos ervoor om doorheen dit relaas over Ana te spreken, maar hiermee bedoel ik zeker niet dat ik anorexia heb.
Ik heb geen anorexia. Ik heb een ‘afwijkende’ eetgewoonte: of je deze nu anorexia, boulimia, BED, of weet ik veel hoe noemt, mij niet gelaten. Ik koos voor Ana, wie weet had Mia of Beth of… beter gepast, soit ik koos voor Ana. Ik praat in haar naam omdat het alles makkelijker maak: zo is het niet ik, die dit alles beleef, die keer op keer de foute keuzes maak, niet ik, maar iemand anders. Zij.
Laten we dus zeggen dat het niet mijn verhaal is, maar het hare. Zij is de protagonist, ik slechts een voorbijganger. Een niemand die haar weg kruiste: Verkeerde plaats, verkeerde moment.
14 aug 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van ughwhyme
ughwhyme, vrouw, 24 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende