Gelukkig worden doe je zo

Lief dagboek,

Ik was bijna vergeten dat je bestond, totdat ik vandaag de behoefte kreeg om weer in een dagboek te schrijven. Een echt dagboek vind ik vaak te veel tijd kosten, het lukt me vaak niet om het ook bij te houden. Ik besloot dus mijn e-mail even te checken of ik nog kon achterhalen waar mijn dagboek ook alweer stond, en kwam toen hier weer op uit.

Wat is het al weer lang geleden zeg dat ik hier iets van me heb laten horen! Je zal je vast afvragen hoe het met me gaat? Het gaat gelukkig goed met mij. Ik ben inmiddels afgestudeerd, en werk 20 uur per week. Ik ben erg gelukkig met mijn vriend en kat in ons huisje, en heb inmiddels ook wat vriendinnen opgedaan. Hoewel die vriendinnen nog wel een lastig punt zijn, want vriendschappen onderhouden is nog steeds niet iets wat me goed afgaat. Ik bedenk me net dat ik beide vriendinnen nog een mailtje terug moet sturen. Meteen maar even doen, voordat het me weer ontschiet!

Ben ik weer!
Ik voelde me wel wat minder de laatste tijd. Waardoor dat komt weet ik niet precies? Waarschijnlijk omdat ik me op mijn werk niet zo happy voelde. Ik heb het idee dat mijn baas me niet echt waardeert, en veel zaken blijven onzeker of daar wordt later weer op terug gekomen. Zo kreeg ik op een ochtend twee opleidingsgidsen van mijn baas. Ik had deze doorgelezen en meteen een lijstje gemaakt van de cursussen die ik interessant vond, en toen kreeg ik later te horen dat ze toch geen opleidingsbudget voor me kan/wil regelen omdat ze me niet in dienst wilde nemen.. Ik werk nu voor een detacheringsbureau (ook iets waar ik pas later achterkwam), en ze wil me niet echt als werknemer hebben omdat ze dan bang is dat ik misschien een ongeluk krijg of langdurig ziek wordt, en zij dan moet opdraaien voor de kosten. Aan de ene kant snap ik haar redenering wel. Ze heeft natuurlijk een kleine praktijk en wil niet failliet gaan door zoiets, maar aan de andere kant voelde ik me wel bedonderd.. Daarnaast ben ik ook net aan het werk en wil ik me blijven ontwikkelen!..
Nu ben ik dus op zoek naar een nieuwe baan. Alleen nog niet heel actief. Ik heb alleen gesolliciteerd naar een functie in de Meern. Heerlijk als ik binnen een kwartiertje op mijn werk kan zijn en thuis kan zijn na een dag werken!! vrolijk Ze wilden me in ieder geval uitnodigen voor een gesprek wanneer de praktijkleider terugkomt van haar vakantie dus we wachten het even af!

Om met mijn eerste post na een lange tijd af te sluiten wil ik jullie nog een leuke oefening meegeven! Een oefening in dankbaarheid:

- Noem elke week minimaal vijf dingen op waar je dankbaar voor bent (klein of groot)

Ik heb deze oefening gisteren voor het eerst gedaan en voelde me meteen al happy! Vanmorgen heb ik het ook meteen aan een client voorgelegd. Zij had er best veel moeite mee om dingen op te noemen. Toch lijkt het me nuttig om meer aandacht hieraan te besteden omdat we vaak veel meer aandacht schenken aan de negatieve aspecten in ons leven.

Ik ga weer terug aan het werk (of in ieder geval een poging doen) en wens je verder nog een fijne dag toe!
22 aug 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van engeltje85
engeltje85, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende