Nederlandse spelling

Zoals veel anderen, maar ik een hoop fouten in de spelling. Voornamelijk of ik nu een d, t of dt achter een woord moet plaatsen of niet. Ik vind het allemaal veel teveel werk om bij elk zinnetje die ik schrijf na te denken of het er qua spelling wel correct staat. En toch is het vaak zo, dat wanneer je een verslag inlevert op school, er extra gelet word op de spelling. Daarom besloot ik mijn Nederlandse spelling wat te verbeteren.

En omdat ik zo goed bezig was meteen (en ook zeer studeer-ontwijkend gedrag vertoon) heb ik het Nederlands dictee 2007 gemaakt. En de uitslag was in eerste instantie best wel een schok, alhoewel het gemiddelde meer dan dubbel is aan mijn resultaat vrolijk Niet slecht al zeg ik het zelf..


De ladder naar lust.

Na het verorberen van de laatste schep hete bliksem - Een brijige stamppot, in den beginne gecreëerd door een chef-kok die ten eeuwigen dage het ovenvuur na aan de schenen moet worden gelegd - Nam mijn vader zijn bijbel ter hand.

"Jacob's droom te bettel, Genesis 28 vers 12. De Jacobs ladder. Jacob gaat slapen met zijn hoofd op een steen en ziet in zijn droom een ladder waarover engelen op en neer gaan", zei hij onderwijzend tegen de kleintjes.

"God staat boven aan de ladder en belooft hem het land waarop hij ligt. Daarna wordt de steen door Jacob geölied." Mijn oudste broer fluisterde: "Die zevenslaper heeft zo dadelijk geen brilliantine meer nodig."'

Ik stelde me intussen voor dat ik neergevleid, doezelend in de exquise, zurige sfeer van winterkost, met mijn hoofd boven op de grote kei lag die in onze schuur het vat afdekte waarin melkzuurbacteriën tekeer gingen in fijn gesneden wittekool.

Jaren later, toen mijn vaders schriftlezing allang was verstompt, zag ik de oud testamentische scène luchthartig geinterpreteerd terug in een plafondschildering in het bisschoppelijk paleis van Udine.

In Tiëpoloos bijbelse werk "de droom van Jacob" ontwaardde ik wat ik van jongs af aan al vermoedde: Dat deze gedweeë wezens allerminst onzijdig zijn, maar beschikken over mollige vrouwenkuiten.

Bij een enkele vieve engel zag je zelfs, klip en klaar in de roze schemer van de opwaaiende gewaden, dat het suanuéren van het schaamhaar, nog niet tot het koninkrijk der hemelen was doorgedrongen.

Het waren geen godsgezanten, maar baccanten, ladderzat op weg naar de furieuze, in het uitdeinend heelal weerkaatsende geluidsorgie van Jimmy Hendrix, de meester van de gitaarrif, die ziel en zaligheid uit zijn schrepele lichaam perste.


Aantal fouten (volgens site - ik tel er minder erg vrolijk) U heeft slechts 71 fouten, Gemiddeld heeft men 185 fouten. Dit is positie 113 op de ranglijst.

Mocht je het zelf willen proberen: http://grootdicteespel.nps.nl/
30 jan 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van engeltje85
engeltje85, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende