Vragen...

Waar doen we het eigenlijk voor? Wat zoeken we ? Waarom gaan we pijn niet uit de weg. Waarom gebruik ik mijn ratio niet als het nodig is? Gaat het me om passionele liefde? Komt er een vorm van masochisme bij kijken soms? Maar waar straf ik mezelf dan voor? En waarom verval ik steeds in herhaling. Dit is mijn leven blijkbaar. En wat ze me daar boven proberen te vertellen dat weet ik nog steeds niet. Gaat het slechts om de intense gevoelens, wat voor gevoelens dit ook moge zijn? Gaat het me erom dat ik me midden in een crisis juist pas levend voel?
Dat ik me overgeef aan de liefde, ok, maar wat zoek ik eigenlijk? Zal ik rusten als ik die onvoorwaardelijke perfecte liefde heb gevonden? Of zal dat ook weer saai worden? En heb ik dan weer drama nodig?
En wanneer is iemand de ware? Ik heb immers van meerdere mannen intens gehouden, toch waren ze niet allemaal 'de ware'. Is het de man met wie je kinderen wilt krijgen en opvoeden? Is het de man met wie je de rest van je leven wakker wil worden? En hoe weet je dit eigenlijk? Als je alle hete vuren hebt doorstaan en nog steeds bij elkaar bent, wat zal je in de toekomst dan bij elkaar houden, als de ouderdom toeslaat. Komt er dan automatisch een dag dat je elkaar niks meer te vertellen hebt?
En word je dan een soort broertje en zusje van elkaar? Liefde moet je voeden. En daar heb je ook sexueel contact voor nodig. En misschien af en toe afstand, om alles weer helder te zien.
Zou ik mijn kinderen ook wel alleen willen opvoeden, mocht dit nodig zijn? Wat is eigenlijk belangrijker.... kinderen op de wereld zetten of je ware geliefde vinden..
Willen we niet alles tegelijk. Moet ik de dingen gewoon zn beloop laten gaan. Bestaat er inderdaad zoiets als het lot?

Ik heb de ingredienten wel gevonden, de vraag is nu maar of de ander ook zover is en het een en ander te verduren heeft gehad.
Maar we mogen niet zoeken nietwaar. We moeten het op ons af laten komen.
En we mogen niet hopen, dromen. Aan ons persoonlijk geluk moet gewerkt worden, maar de liefde heb je niet in de hand, hoeveel drommen mannen er ook achter je aan lopen.

En zal ik hem wel als zodanig herkennen, of moet ik vertrouwen hebben.

......


I ll go with the flow for now, met opgeheven hoofd en ingehouden adem.
25 jan 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van bella
bella, vrouw, 43 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende