Chatten.

Ik had iets meer dan een week geleden een app gedownload, om met mensen te praten van over de hele wereld. Geen Tinder dus. Vervolgens uploadde ik een foto van de helft van mijn hoofd, de onderkant, om enigszins anoniem te blijven.
Ik hoefde niets te doen en ik werd al overspoeld met berichtjes van mannen. De ene zei normaal 'Hey', de ander begon 'Hiya beautiful knipoog' en nog een ander stuurde overvloedig veel hartjessmileys. Het laatste soort werd gelijk geblokkeerd, de eerste twee soorten kregen een 'Heyy' terug. Ja, met twee y's.
Een man reageerde: 'Two ys? That means you want the dick right?' Ik drukte zo snel als ik kon op de blokkeerknop. Dat is chatten met mensen over de hele wereld: ze willen je bijna allemaal in hun bed.
Ik raakte bijvoorbeeld ook aan de praat met een Nederlandse jongen. Plotseling zei hij: 'Je zou in mijn bed passen.'
'Ik blijf liever in mijn eigen bed.' antwoordde ik maar.
'Oh, oké.' En dat was dat. Het zou pas erg zijn als ik niet in een bed zou passen, eigenlijk. Ik heb minstens tien mensen geblokkeerd, maar bij de meeste liep het gesprek op de klippen na een 'How are you?', 'Fine, you?', 'Fine'.

Ik heb ook met normale mensen gepraat. Een leraar uit Australië die het fenomeen hagelslag prachtig vond. Een jongen uit Hong-Kong die fan van John Green was en zijn Chinese politieke systeem haatte. Een jongen uit Pakistan die vertelde waarin hij geloofde en waarin niet. Een Spaanse rechtsstudent die van muziek hield. Een tweede Australiër die een winkel met alleen maar skatespul wilde beginnen, maar eerst moest werken in een restaurant om genoeg geld te sparen. En nog een paar Nederlandse jongens, die een leuke foto van me kregen, als ze erom vroegen. Schattig, mooi, prachtig, zeiden ze en ze vroegen allemaal:
'Ben je single?'
'Jep.' moest ik dan toegeven.
'Maar hoe?'
Ja, als ik dat wist.
Maar het contact met iedereen is alweer verwaterd. Alleen de Pakistaanse jongen zegt zo nu en dan eens iets, maar hij vindt dat ik te serieus ben en dat ik soms te weinig moeite doe om het gesprek op gang te houden. En dat is ook zo. Ik ben niemand tegengekomen die me echt boeide, allemaal vroegen ze te snel of ik single was en ze zeiden allemaal dat ik een heel mooi en lief meisje was, maar dat maakt me allemaal niet uit. Ik wil gewoon iemand om interessante gesprekken mee te hebben.

Maar dat gaat moeilijk met dit soort apps. Er zijn teveel mensen die gelijk van je houden en je als vriendinnetje willen en die willen dat je naar India of Verweggistan komt. Nee, ik en mijn 'very sexy and mysterious' helft van mijn gezicht passen daarvoor. Het is trouwens komisch hoeveel mensen me mooi hebben genoemd, terwijl ze niet eens mijn hele gezicht hadden gezien.
En de kleine hoeveelheid normale mensen is de tijd die ik aan de app moet besteden niet waard. Mijn leven van onbegrepen voelen gaat weer verder.
Ik kijk amper nog op de app. Soms reageer ik op een leuke jongen en leuke jongens zijn meestal Britten en Amerikanen en Australiërs en Nederlanders. Want sommigen kunnen geen Engels en anderen beginnen in het Spaans, Frans, Japans of Arabisch. En ja, ik krijg nog dagelijks berichten, zonder ook maar iets te doen.

'Want to hear a lame joke?' zei een Brit, genaamd Oliver.
'Yeah, sure.'
'I used to be addicted to soap, but now I'm clean!'

Beeld je hier een geforceerde hoeveelheid aan lachende smileys in.
'I'll spare you from the rest of my bad jokes.' zei hij toen maar.
'Well, thanks, I guess.' Einde gesprek.

Ik denk dat ik de app ga verwijderen. Eerst even mijn Pakistaanse vriend gedag zeggen.
Een vriendin had gezegd: 'Waarom download je überhaupt zo'n app? Er zitten alleen maar rare mensen op.'
Een andere vriendin zei toen: 'Bedoel je nu te zeggen dat zij zelf ook raar is?'
Het klonk: 'Ehh, uhh, nou...' want de vriendin in kwestie moet zich steeds inhouden om gemene opmerkingen over me te maken.

'Had ik Tinder moeten downloaden dan?' zei ik maar, want dat hadden andere vriendinnen een tijdje geleden.
'Nee, nee, nee! Daar zitten alleen maar vieze mensen op!'
'Ik kan het wel aan.' Ik deed mijn duimen omhoog.
'Nee joh, doe niet.'
'Awh.'

Misschien dat ik iemand tegenkom in het echte leven, die me niet gelijk mooi en lief vind, maar vooral interessant. Dat is het beste.
16 sep 2015 - bewerkt op 16 sep 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 26 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende