[Foto] 98e uitruk - Te laat, liftopsluiting en OMS

Een stralende zaterdagmiddag met later op de dag een verjaardag gepland. Als eerste maar even hardlopen om van het weer te genieten nu het nog kan en dan de dagelijkse dingen gaan doen. Nadat ik klaar was met hardlopen liep ik terug naar huis en zag ik een collega de straat uit scheuren, waardoor ik het idee kreeg dat er misschien iets aan de hand zou zijn.. Ik stapte binnen en pakte mn pieper, die inmiddels lag te knipperen en jawel hoor: wederom een melding voor de HV ploeg waarbij een botsing had plaats gevonden tussen auto en trein.

Ik zag dat de melding 3 minuten geleden binnen was gekomen en normaal zou ik dan al in mn bluspak op de kazerne staan.. desondanks ben ik toch naar de post gegaan om te kijken of ze me nodig hadden, waar net alle wagens de kazerne uitreden. Echter toen ik bij de lege plek van de wagens kwam hoorde ik dat de prioriteit 1 al weer afgeschaald werd naar prioriteit 2. De eerste tankautospuit was bij de spoorwegovergang aangekomen en had gezien dat er geen mensen meer in de aangereden auto zaten. De auto was wel total loss maar voor ons was er niks meer te doen, dus de collega's konden terug keren.



Thuis gekomen gelijk maar even douchen en klaar maken voor de eerder genoemde dagelijkse dingen! Maar nog geen uur later ging de pieper weer, dit keer voor een liftopsluiting. Nu was ik wel op tijd en zat op de wagen richting het adres.. We kwamen aan en vonden het vreemd dat er niemand stond te wachten, de voordeur zat dicht dus we belden maar aan. Er werd open gedaan en we vertelden dat we kwamen voor een vastzittende lift. De persoon aan de deur keek ons raar aan en antwoordde met 'Maar we hebben helemaal geen lift?'.. Ehhh.. ok.. foutje?
De bevelvoerder nam contact op met de alarmcentrale en ondertussen werd er aan het einde van de straat naar ons gezwaaid dat we daar moesten zijn.
Na het verhuizen van de wagen kwamen we nu wel aan bij het juiste gebouw, waar een vrouw al bijna een uur vast zat in een kleine, benauwde lift. Ze was met haar wandelstok tegen de deuren aan het slaan en wilde toch wel erg graag naar buiten.
Nadat we de juiste liftsleutel hadden gingen de deuren al open en was ze erg blij dat ze, samen met haar hijgende hond, weer naar buiten kon stappen.
Vervolgens de lift nog even spanningsloos gemaakt en de vrouw wat water gegeven, en we konden weer naar de kazerne.

Al na-pratend in de wagen stonden we voor het stoplicht met de alarmcentrale te praten dat de zaak was afgehandeld, toen de centralist het gesprek onderbrak: "ik moet je even onderbreken want ik krijg een prio 1 melding binnen van automatisch brandalarm". Iedereen in de wagen deed gelijk zijn spullen weer goed en de helmen op, en de chauffeur zette de sirene aan om vervolgens door rood weg te rijden.. het adres was erg dichtbij dus we hadden maar een korte rit waarna we ter plaatse waren. Hier zorgde een barbecue ervoor dat de brandmelders afgingen in een woning.
Hier was dus niks meer te doen voor ons, waarna we terug konden naar de kazerne. Nu echt..!

Maar de dag was nog niet voorbij...
23 apr 2011 - bewerkt op 23 apr 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende