[Foto's] 100e uitruk - Dixi in brand

De 100e uitruk, een mijlpaal in mijn 4e jaar als brandweerman! En wat krijg ik, een bouwvakkerstoilet in brand!

Ik lag dit keer in een hele diepe slaap en de pieper gooide roet in het eten.. om 03.24u maakte het ding zijn bekende geluidje en ik moest van erg ver komen voordat ik besefte wat er gebeurde.. ik zag een straatnaam op het scherm staan, welke in het verlengde van ons huis ligt. Toch nog vrij snel mijn kleren kunnen vinden en toen ik buiten kwam zag ik een paar vlammen aan het einde van de straat. Op de pieper stond maar een prio 2 buitenbrandje, dus op het gemak naar de kazerne.

Een nieuwe collega vond het allemaal te langzaam gaan denk ik, aangezien die met hoge snelheid naar de kazerne vloog. Op de post was het rustig en stonden er wat mensen naast de wagen. Toen de bevelvoerder en chauffeur gereed waren, stonden nog steeds dezelfde mensen naast de wagen, en kwam er niemand meer opdagen, dus zijn we allemaal maar opgestapt en richting het adres gegaan.

Na het manoeuvreren door erg nauwe straatjes zagen we de brandende Dixi achter wat bouwhekken staan, niet zo erg spannend eerlijk gezegd.



ik zat als water-ploeg op de wagen, en de aanvalsploeg kreeg het commando om de eerste straal af te leggen op het brandje. Ik wist dat we geen water nodig hadden, maar ben toch even gaan zoeken naar de brandkraan in de straat.
Na 10 minuten was de brand al weer geblust en konden we alweer inpakken..



Ik was nog erg moe van de abrupte nachtrust-onderbreking, maar kon toch de slaap niet vatten in bed, dus toen om 6:50u de wekker ging, was ik gesloopt.. maar het hoort erbij zeggen ze..

Op naar de 200 uitrukken! OK!
23 apr 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende