[Foto's] 99e uitruk - Binnenbrand (middel-brand)

Na de drie meldingen eerder op de zaterdag liep de zaterdagavond/nacht een beetje op zijn einde, en zat het huis nog vol met visite voor mijn verjaardag. Om half 2 ging de pieper af voor een binnenbrand in Middelburg, waarbij wij als tweede tankautospuit zijn gealarmeerd omdat er middel-brand was gemaakt.
Veel collega's lagen al op bed, maar omdat ik nog wakker was, kwam ik als een van de eerste aan op de post. Ik ging in de wagen zitten als nummer 2 en begon gelijk met het omhangen van de ademlucht. Het duurde vrij lang voordat we iedereen aan boord hadden, en uiteindelijk konden we op pad.
De alarmcentrale meldde dat er meerdere schuurtjes in brand stonden en de brand flink aan het uitbreiden was. De andere post was ook al aanrijdend en vroegen ons in eerste instantie te assisteren bij de waterwinning.

Het commando '4 man ademlucht' werd door de bevelvoerder naar achter geroepen en na een vrij lange rit naar het brandadres kwamen we aan. De vlammen kwamen boven de schuurtjes uit, maar wij moesten eerst slangen gaan rollen om de waterwinning gereed te maken. Tegen de tijd dat we daarmee klaar waren, hadden de eerste ploegen de meeste vlammen al geblust, en was het voor ons alleen maar afblussen met de lage druk straal..

Na een half uurtje water pompen op de afgebrande rommel, was het wel weer genoeg geweest en konden we gaan inpakken. Van de schuurtjes was niet veel meer over, en ik had na de 4e melding van de zaterdag wel zin in nachtrust!







23 apr 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende