[Foto's] 89e uitruk - Binnenbrand leegstaand huis

20 november, zaterdagavond en een paar vrienden waren bij ons thuis voor een gezellige avond.. Om 22.25 uur ging de pieper voor een binnenbrand en samen met mij sprongen mn maten op om in hun eigen auto te stappen.. ze rijden meestal achter mij aan en wachten bij de kazerne op de tankautospuit..ramptoeristen nahnah

Op de pieper stond binnenbrand, en rond deze tijd was het vrij druk op de kazerne. Ik had snel een plek in de wagen en al vlug zaten we op de weg richting het brandadres. Er zou brand zijn in een leegstaande woning en omdat het vrij dichtbij de kazerne was, moesten we behoorlijk opschieten.

Eenmaal ter plaatse maakte ik de spullen gereed en trok de eerste straal naar buiten, terwijl ik de bemanning van de ladderwagen de voordeur inhoorde trappen. Er was nog geen rook te zien, maar door een klein vervuild raampje zagen we wel vlammen in de woonkamer.



Ik zat in de aanvalsploeg en ik koppelde samen met mn collega ademlucht aan om naar binnen te gaan, ik stapte de woning in die wel vol rook stond en ging richting de woonkamer, waar de vlammen zouden zitten.
Ik draai de hoek om en zie de vlammen in de hoek van de kamer, met daarvoor een silhouet van een persoon..
Even kijk ik naar mn collega, en dan weer naar het silhouet.. 'Meneer, hallo?!' ik pak mn zaklamp om bij te schijnen en de persoon draait zich om naar ons... "wat moet dat?" roept hij naar ons..
Op de grond lagen overal blikjes bier en doordat de rook een beetje aan het wegtrekken was zagen we dat hij in de openhaard van alles aan het verbranden was. Het schoorsteenkanaal zat echter dicht waardoor alle rook in de woning bleef hangen, erg ongezond voor de meneer dus!

Even wennen aan het feit dat er ineens iemand in de kamer aanwezig was, probeerden wij hem over te halen om naar buiten te gaan. De man was echter dronken en had totaal geen zin om mee te gaan, waardoor mijn collega en ik hem samen naar buiten moesten werken.
Het kostte niet veel moeite en even later konden we de man overdragen aan de ambulancedienst voor controle.
Binnen spoten we wat water over het brandje waardoor er nog meer stoom en rook in de woning kwam te staan.
Na even geventilleerd te hebben en gecontroleerd of de woning verder leeg was, konden wij weer huiswaarts. De politie ontfermde zich verder over de zwerver, die vast wel weer terug zal keren naar de woning.

Aparte inzet!

25 jan 2011 - bewerkt op 25 jan 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende