[Foto's + Film] 93e uitruk - Middelbrand buitenbr.

De pieper was weer een tijdje stil na de autobrand van anderhalve week terug, tot in dezelfde wijk er weer brand uitbrak.. rond half zes 's ochtends ging de pieper voor een buitenbrand en op de pieper stond al dat er was opgeschaald naar middel brand. Zo snel als ik kon ging ik naar de kazerne waar nog niet iedereen al door had gekregen dat er middelbrand was gemaakt.
Ik stapte snel in en zat op nr. 2 en begon met het omhangen van m'n ademlucht-set. Door de mobilofoon hoorde ik dat een andere brandweerwagen net ter plaatse was en nog een keer opschaalde naar middelbrand (was nog niet helemaal wakker i guess) en vroeg de ladderwagen ter plaatse.
Hierop gingen van enkele mensen in de wagen de piepers nog een keer af, aangezien zij ook in de ploeg voor de ladderwagen zitten.
Het zou gaan om een in brand staande caravan, waarvan enkele gasflessen al ontploft waren en omliggende auto's/tuinhuisje zou ook in brand staan.

Doordat ook een aanbouw aangetast werd ging de melding over naar een binnenbrand en kregen we te horen van de eerste tankautospuit hoe wij moesten aanrijden.
Niet veel later waren we ter plaatse en zagen we door het raam hoe in een zijstraat de eerste spuit net bezig was met spullen uitpakken en klaar maken voor de inzet.
Wij moesten iets doorrijden om de brand van de andere kant aan te pakken.



De caravan was inmiddels volledig weggebrand, door explosies waren ruiten van omliggende huizen gesprongen en stond er nu een auto in brand die in de tuin stond geparkeerd. Door ontzettend veel materialen, dierenhokken, stro, losse portieren, het tuinhuisje en de ontzettend harde wind ging het als een inferno daarachter.
Ik werd met mijn collega door het huis van de buren gestuurd, om daar via de achterkant uitbreiding te voorkomen. We trokken zo snel mogelijk de eerste straal hogedruk door de woonkamer van een oude mevrouw die daar woonde, die net uit dr huis werd gehaald door de politie.. We kwamen aan bij de achterdeur en wilde naar buiten gaan.. - op slot - ... Ik sprintte terug naar voren waar ik die oude vrouw zag om haar te vragen om de sleutels van de achterdeur.. Nadat ze me een sleutelbos gegeven had rende ik weer terug om de deur te openen.. helaas nahnah
De eerste sleutel pastte niet, en de tweede ging niet verder dan een kwartslag naar rechts.. ondertussen zagen we de vlammen over de schutting heen komen en waren enkele ruiten al gebarsten.. Mn collega zei 'jammer dan, intrappen die deur'..
Hij ging iets achteruit, wilde trappen, twijfelde even en zei 'haal toch de ram maar' nahnah
Ik weer terug sprinten, op zoek naar de ram in het voertuig toen mn maat uit de deuropening schreeuwde, laat maar, hij is open!!
Ik terug rennen, aankoppelen en eindelijk die tuin in, waarbij we eerst de gevel nat spoten om ervoor te zorgen dat het huis niet zou gaan branden.. vervolgens over de schutting konden we net de auto raken, maar omdat de schutting in brand stond zorgden we ervoor dat die als eerste uit ging.. hierna rende ik terug om een koevoet om de schutting te 'demonteren' waardoor ik weer een sprintje kon trekken door de woning.
Eenmaal terug zag ik dat het niet zo makkelijk ging om de panelen los te krijgen, waardoor ik uiteindelijk met de koevoet de planken uit de schutting heb moeten slaan nahnah
Zo hadden we genoeg ruimte en zicht op de brand in de tuin, waar alles leek te branden..



Inmiddels stonden we in drie teams van 2 personen van verschillende kanten te blussen waardoor het snel minder werd.. het tuinhuisje was niet volledig verbrand, het dakbeschot van de aanbouw begon wel te branden maar na het weghalen van de dakpannen konden we dat ook blussen en daarna was het afblussen van smeulende resten..
Ik zag nog wat verkoolde resten konijn in een kooitje, samen met de oren die ergens bovenuit staken.. achteraf bleek dat er ook kippen en dergelijke tussen liepen maar die hebben het allemaal niet gered.



Een grote ravage, maar de brand was uit.. gelukkig geen woning weg, maar wel een hoop schade voor de bewoners.. Wij konden weer naar huis!

12 feb 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende