[Foto's] 88e uitruk - Felle autobrand Opel dealer

Met het ongeval van maandagavond nog vers in het geheugen, de oefenavond van gisteren in de spieren, gingen we vannacht weer voor een nieuwe ervaring. We gingen redelijk vroeg naar bed (23:00u) en voor mijn gevoel lag ik al uren in een lichte coma.. om 0:33u ging de pieper af, maar voor mijn gevoel was het 3 uur 's nachts..

In de auto las ik 'P1 4530 N661 Wegverkeer (autobrand: ja) Autorijschool' waarbij ik gelijk dacht aan allemaal lesautootjes op een rij die nu 1 voor 1 stonden weg te branden.. een melding met potentie dus nahnah

De opgekomen mensen op de kazerne wonen allemaal dichtbij de kazerne dus die zaten al op de wagen, ik had net de laatste plek waarna we commando kregen om allemaal ademlucht om te hangen.
Tijdens het aanrijden bleek het niet om de autorijschool te gaan maar om een Opel dealer er niet ver vandaan. Er zouden 2 auto's in brand staan, maar het terrein is afgesloten met een hek.


Aankomst

Niet veel later waren we ter plaatse waarbij de vlammen al aardig hoog waren. Bij het uitstappen moest ik op zoek gaan naar een ondergrondse brandkraan.. Ik trok een sprintje langs de stoep, kheb elke vierkante meter gras gehad maar kon dat onding echt niet vinden.. mijn collega liep aan de andere kant van de straat hetzelfde te doen en had eveneens geen succes.. We liepen terug om de andere kant op te gaan zoeken terwijl er wat explosies plaats vonden bij de auto's. Waarschijnlijk wat banden of airbags die knalden, en gelukkig zag ik een andere collega die bezig was met een brandkraan.. deze lag onder enkele centimeters modder en gras waardoor hij lastig te vinden was.
Snel rolde ik wat slangen uit zodat de waterwinning geregeld was, waarna we met een straal richting de brand konden.



1 en 2 waren al met ladders in de weer gegaan omdat het hek niet snel open te knippen was, zij waren inmiddels over het hek geklommen en waren begonnen met blussen.
De bevelvoerder sloot wat HV-gereedschap aan om het slot met een hydraulische schaar kapot te knippen, waarna wij met de 2e straal naar binnen konden..



2 auto's achter elkaar stonden inmiddels volledig in de brand, met daaromheen 3 auto's waarvan de bumpers, lichten en rubbers al aan het smelten waren. Eentje vatte vlam maar gelukkig kon nog worden voorkomen dat die ook helemaal uitbrandde.


Eindelijk naar binnen! nahnah

Er stroomde veel benzine uit de wagens waardoor de brand lastig uit te krijgen was. We hadden problemen met het schuimmengsel in de wagen waardoor we alleen met water konden blussen. Hierdoor dreef de benzine op het water rondom de auto's wat niet echt hielp met het blussen.
Na een goede 20 minuten waren de meeste vlammen eruit en was er niks meer van over dan een zwarte blikken rotzooi...

De beheerders waren inmiddels gearriveerd en hadden sleutels van de omringende voertuigen die daarna gecontroleerd werden. De politie was druk op zoek naar aanwijzingen en was overal aan het rondkijken.

Voor ons zat het werk er weer op en we konden gaan inpakken, terug naar de post..
Was weer een leuke inzet met mooie vlammen, geslaagde inzet!
OK!
11 nov 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende