[Foto's] 94e uitruk - Gaslucht

Na het avondeten een beetje uitbuiken op de bank en denken dat je avond helemaal voor jezelf is.. hoevaak ik dat al wel niet denk en hoe vaak het ook ineens veranderd... Zo bleek ook nu weer het geval toen om 20:25u de pieper ging voor een melding van een gaslucht in een woning hier in de wijk..

Nu was er eerder die melding sprake van 2 pogingen tot zelfmoord in diezelfde straat en nu een melding van gaslucht, waardoor ik vermoedens kreeg dat er dit keer iets meer aan de hand zou zijn.

Zo snel als ik kon reed ik naar de kazerne, waar ik de eerste bleek te zijn! Echter, doordat er cursus werd gegeven stond het hele parkeerterrein vol waardoor ik de auto ver van de ingang moest zetten. Een flinke sprint naar de achterdeur en zo kwam ik aan de kleedkamer. Hierna kwam 1 collega er nog bij maar het bleef verder maar rustig.
Na het aankleden rende ik naar de remise waar de wagens staan opgesteld en daar werd ik aangegaapt door een mannetje of 20, die allemaal bezig waren met de cursus manschap.. valbeveiliging, ademlucht, allerlei gereedschappen lagen overal verspreid.

Ik stapte maar snel in de wagen en wachtte op de rest.. Doordat het een melding was van gaslucht begon ik alvast met omhangen van de ademlucht en al snel stroomde de wagen vol met mensen.
De AC groette ons en nadat we vertrokken waren meldde zij dat er een lekkage was ontstaan in de meterkast van een woning, de bewoners zijn buiten en zijn al aan het ventilleren maar het blijft naar gas ruiken. Tijdens het omhangen pakte ik de zaklamp en portofoon, alleen wees mn collega erop dat die niet mee naar binnen mochten ivm. explosiegevaar nahnah (klein foutje..) vervolgens de spullen gewisseld voor explosie-veilige spullen en wachten tot we aankwamen bij het adres..

Onder prio 1 kwamen we aan in de straat waardoor iedereen naar buiten kwam of door het raam stond te kijken.. de bevelvoerder stapte uit en gaf ons de opdracht om mee te komen. 3 en 4 maakte een straal hogedruk gereed voor het geval dat, en wij stonden met ademlucht bij de deur.
Na een controle van de bevelvoerder lichtte hij ons in over de situatie in de meterkast, waar een hoofdkraan kapot was gedraaid en er nu gas lekte. Er was eerder die dag al iemand geweest om het lek af te plakken, maar dit had niet geholpen.
Wij moesten even het gat goed dichten met ductape en de lokale gasleverancier was onderweg om het lek goed en definitief te dichten.



Hierna hebben we alleen nog de woning doorgemeten of er explosiegevaar of gaslucht aanwezig was in de woning, maar dit was niet het geval.
Hierdoor konden wij weer inpakken en terug naar de kazerne!

19 feb 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende