[Foto's] 92e uitruk - Autobrand

Ondertussen vele automaatjes of meldingen waarbij ik ben afgestapt verder, nu weer eentje voor mijzelf!

Vrijdagnacht/ochtend, 04:42u ging de pieper terwijl ik lekker lag te slapen. Tijdens het aandoen van mijn sokken las ik 'autobrand' staan, wat meestal wel leuke meldingen zijn! Ik vloog nog sneller in mijn schoenen, pakte de sleutels en ging naar de auto, waar ik bevroren ruiten aantrof! Bah..

Snel de ontdooispray gepakt van onder de stoel en mijn ruiten ondergespoten, waarna ik weer wat kon zien. Ik vertrok richting kazerne en halverwege begonnen mijn ramen te beslaan.. Ik ben ook op alles voorbereid dus pakte ik de raamwisser en begon te zemen nahnah

Ik was snel op de post en stapte als derde in de wagen, waarbij ik plaats mocht nemen op nummer 2. Ik hoorde de alarmcentrale vragen of wij al gereed waren want de tijd begon te dringen. Het was al bijna 6 minuten na de alarmering en we hadden nog geen bevelvoerder. De centralist vertelde dat het 112 meldingen regende daar, en dat de brandende olie/benzine naar een woning toeliep..
Gelukkig stapte er vlak daarna een bevelvoerder in en konden we naar het adres.. Ik was klaar met mijn spullen en toen we de hoek omdraaide zagen we een vlammenzee in een rij geparkeerde auto's.





Ik stapte uit en pakte de eerste straal hogedruk terwijl mijn maat nog moest aankoppelen.. Ik zag de benzine/olie vlakbij de woning en omdat we vlakbij de auto stonden begon ik alvast in mijn eentje die vlammen bij het huisje te blussen. Doordat er water op kwam kwamen er grote steekvlammen bij vrij en was het even later alweer uit.





De auto echter, stond nog volledig in lichterlaaie en daarom begon ik mijn straal daarop te richten. De vlammen zaten al volledig in de auto en er was niets meer te redden. Van de achterzijde tot aan de voorruit was het al volledig verwoest en deze auto was nu wel afgeschreven. Ik gaf de straal aan mijn collega omdat hij nog redelijk nieuw is en vast wel zou willen blussen nahnah



Niet veel later kwam ook de andere ploeg erbij en waren we van twee kanten de auto aan het blussen. De vlammen waren snel weg en na het koelen van de stalen/metalen onderdelen was er niet veel meer van over. De auto was total loss en kon overgedragen worden aan de politie/bergingsbedrijf. Wij konden inpakken en terug naar huis, verder slapen!
25 jan 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende