13e uitruk - Vrijdag 31-10 *ongeluks-uitruk?*

Gisteren was ik druk bezig met mijn huiswerk omdat ik om 23:59u een opdracht in moest leveren. Ik was al de hele avond bezig en ik deed 23:46 de opdracht op de mail! Net gehaald.. toen ik eindelijk naast ML- wou gaan liggen ging ineens de pieper:

"23:47u 31-10-08 P2 4530 SINT JANSTRAAT 22 MIDDELBURG assistentie politie"

Ik had nog nooit zo'n soort melding gehad maar ik zei tegen ML- of zij even op msn wou uitleggen dat ik weg was, maar die lag al in coma en mompelde 'jahaa'.. Ik ging naar de auto en voor mijn gevoel was ik best snel op de post, maar de brandweerwagen reed voor mijn neus weg. Met 5 anderen stond ik in de kleedkamers en gingen we naar de kantine om over de mobilofoon te horen wat er aan de hand was. Na 5 minuten stilte kregen we te horen dat de 4570 (een ander voertuig op onze post) verzocht werd om ter plaatse te gaan om extra zeilen te spannen. De bevelvoerder wist dat er nog extra mensen op de post zaten (wij dus) en verzocht niet bij te alarmeren, maar of wij dan langs konden komen.

Toen begon ik wel wat nerveus te worden, aangezien er iets op straat lag wat de rest niet hoefde te zien. Voorheen behoorde ik ook tot die 'rest' maar vanavond werd dan waarschijnlijk mijn eerste 'dode'.

Er zat verder geen haast achter dus eerst met zn allen op zoek naar zeilen en touw op de kazerne, waarna we met het voertuig richting de Sint Janstraat gingen. Toen we daar aankwamen ging eerst de bevelvoerder naar het plaats delict om even polshoogte te nemen, waarna hij terug kwam met de mededeling dat er 'het één en ander op straat ligt, en of er 2 man wat zeilen kunnen spannen, de andere 2 wachten achter de zeilen op verdere instructies'. Daarop gingen wij met de zeilen richting het adres en daar lag iemand op straat, met een wit laken over zich heen. Ik zag niet echt iets schokkends, maar het idee dat er iemand in 'jouw stadje' dood op de grond ligt is toch wel bizar. Normaal zie je zulke dingen op het nieuws of op internet en nu sta je er zelf bij. De politie weet nog niet wat er precies aan de hand is, maar 'wij' vermoedden dat hij door het raam geduwd is. Het glas + raamwerk lag op straat en dit was dusdanig klein dat het vrij moeilijk is om hier doorheen te springen (persee met het hoofd eerst, en een flinke vaart nodig).

Na het spannen van de zeilen gingen we terug naar de kazerne en wachtten we even af of wij nog nodig waren om het wegdek te reinigen van het bloed etc. Dit was gelukkig niet meer nodig aangezien de gemeentelijke dienst dit ging doen. Uiteindelijk lag ik om half 2 weer naast ML-, niet echt slaperig..
Het was verder geen schokkende ervaring maar heeft het toch wel een indruk op me gemaakt.

Vuurvlieg
01 nov 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende