14e uitruk -Donderdag 6-11

Zooo ik slaap weer een nachtje zonder ML- en meestal wil dan de pieper ineens niet meer afgaan, maar vannacht bewees hij het tegendeel.. ik was om half 1 gaan slapen en rond 2 uur ging hij af.. ik zat in mijn remslaap dus ik was mij niet gelijk helemaal bewust waar ik was en wat ik aan het doen was.. nadat ik de nodige kledingstukken aan had getrokken keek ik eens op mijn pieper

"P1 4530 4550 KUIPERSPOORT 18 MIDDELBURG Automatisch brandalarm Middelburgs instituut"

Heey daar zijn we nog niet geweest engel
Het was aardig koud buiten en ik reed naar de kazerne, de weg was compleet uitgestorven (zal vast aan het tijdstip hebben gelegen) en ik kwam als 4e aan bij de kazerne.. snel het pak in en gaan zitten in de auto op de plek van nummer 2. We moesten best lang wachten op een bevelvoerder maar na een minuutje zat ook hij op zijn stoel en konden we gaan rijden.

Onderweg hoorden we dat er een brandalarm af aan het gaan was in een soort pottenbakkerij/kunstacadamie/school achtig iets.. De oud-directrice stond al bij het pand, die had op 1 november haar functie (inclusief sleutels) overgedragen aan een nieuwe directrice maar die was nog niet te bereiken. Dus toen wij ter plaatse kwamen stond alleen de politie met dat vrouwtje bij de deur, onze komst af te wachten.

Aangezien we er niet in konden probeerde zij ons zo snel mogelijk te overtuigen dat er écht geen brand of rook te zien was, en dat de sleutelhouder er elk moment kon zijn! Ik geloof dat ze nogal veel waarde hechtte aan haar voordeur, want ze bleef maar herhalen dat ze geen vlammen of rook kon zien.

Niet veel later kwam de nieuwe directrice aan met een hele bos sleutels, en ze was wat nerveus aan het klooien met de sleutels bij het sleutelgat (misschien omdat er 6 man op haar vingers keken, dat kan ook)... Goed, deur open, we konden naar binnen..
Heerlijke takke-herrie altijd van die alarmen, maar ze mochten nog niet uit, eerst maar eens kijken waar het vandaan kwam. Al snel stonden we in een ruimte waar een keramiek-oven stond. Deze gaat standaard 10 uur 's avonds aan blijkbaar, en deze keer hadden ze de deur open gelaten van de oven. Hij was dus al 4 uur lang aan het proberen om de ruimte op te warmen tot zo'n 1500 graden en dat vonden de brandmelders niet zo'n goed idee.
Binnen een minuut stond het zweet al op m'n rug.. snel maar wat ramen open gezet en op de verdieping boven de oven even gecontroleerd of daar niks aan de hand was. Er hing overal wel een muffe lucht maar dat schijnt normaal te zijn daar.

Er kwam nog een apart figuur langs die daar schijnbaar elke dag komt om wat mooie 'kunst' te maken, maar die heeft geloof ik iets te veel van die dampen daar ingeademd.
Anyway, melders werden gereset, oven dicht gedaan en de sleutelhouder bleef nog even achter om te wachten tot de temperatuur weer normaal was in de ruimte en dan kon zij ook gaan slapen.

Al met al lag ik om half 4 weer terug in bed en kom ik nét mijn bed uitrollen, lekker die vrije dagen!

OK!
06 nov 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende