22e uitruk - Brommer in brand

Na een week stilte van de pieper besloot hij vannacht rond 3 uur weer geluid te maken! Ik was gelijk klaarwakker maar het duurde lang voordat ik alles goed aan had getrokken. Gelukkig stond mijn auto op de oprit voor het huis en kon ik snel instappen en wegrijden. De melding las ik onderweg pas en er stond een prio 2 buitenbrandje op de pieper. Op zich niet zo'n serieuze melding, maar aangezien het hééél lang geleden was dat ik vlammen had gezien en/of geblust trapte ik toch maar het gaspedaal wat verder in.

Op de kazerne aangekomen draaide ik de laatste bocht door maar nam de bocht iets té scherp waardoor ik een uitstekende beton-achtig-afgeronde-tegel raakte. Ik hoopte dat het wel mee zou vallen met mijn velg en liep door naar binnen. Er waren nog niet veel mensen dus ik was nummer 1 op de auto, wat zou betekenen dat ik mocht gaan blussen als we ter plaatse kwamen.

Toen de wagen vol zat vertrokken we richting het adres en over de mobilofoon vertelde de centrale ons dat het om een in brand gestoken brommer ging welke tegen de gevel aan stond van de Agrimarkt hier bij ons achter.
Ik had mijn ademlucht vrij snel omgehangen en we kregen de opdracht om ter plaatse gelijk de eerste straal hogedruk af te leggen en of we konden proberen van de gevel af te blussen.

We reden het terrein op van de Agrimarkt en daar zag ik de brommer al liggen op straat, volledig in brand met een rookpluim erboven die er niet zo gezond uit zag. Ik stapte als eerste uit en pakte de straal hogedruk en begon met blussen. De benzine die eruit stroomde vond dit eerst niet zo'n goed idee en gaf een kleine steekvlam maar al snel waren alle vlammen verdwenen.
De politie stond erbij en vroeg even of ik het kentekenplaatje kon pakken, want achteraf bleek de brommer deze week in Middelburg gestolen te zijn.

Op straat bleef een flinke zwarte plek achter en na wat schoonspuit-werk konden we weer terug naar de kazerne. Was een leuk brandje na de vele automatische brandalarmen, dus het houd me weer even bezig erg vrolijk

Terug op de kazerne dronken we allemaal nog "wat" na om vervolgens rond 6 uur weer naar huis te keren. Tot mijn verbazing stuurde mijn auto wel heel erg zwaar en het plofferige geluid vertelde me al snel dat ik een lekke band kon hebben. Ik stapte uit en jawel, de uitstekende tegel had mijn band naar de bandenhemel gestuurd. Grr!
Een collega van me zei dat ik het beste een dienstauto mee naar huis kon nemen en mijn auto even moest laten staan op de kazerne. Dit werd dus tijdelijk mijn nieuwe koekblik:



Dit verhaal had ik vanochtend willen schrijven maar nu heb ik dus een einde: Inmiddels 2 nieuwe banden gekocht voor mijn peugeot racemonster, schade: € 140,- .. maar hij rijd als een tiet zonder tepel dus dat scheelt! Weer volledig uitruk-gereed en op naar de volgende!

OK!
24 jan 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende