38e uitruk - Gewoon ziek...

Net bijgekomen van de coniferenbrandjes, beetje op tijd naar bed en vandaag staat een excursie naar Amsterdam op het programma.. 7.30 uur zou de wekker gaan, maar de pieper liet eerder van zich horen, dit maal om 4.35u.. op de pieper stond "Nacontrole" en meestal betekend dit dat er brand is geweest en dan mogen wij kijken of het wel echt uit is.. niet zo spannend, maar goed, elke uitruk is er een!

Op de kazerne was het hééél rustig.. ik kwam als 2e aan en dit gebeurd bijna nooit..langzaam aan kwamen er meer mensen op en we hadden er net genoeg om de auto te vullen. We vertrokken naar het adres en ik moest samen met mijn collega even ademlucht omhangen.
Over de mobilofoon klonk ondertussen de melding en volgens de politie stond er rook in een woning na brandstichting.
Niet veel later kwamen we aan en werden we opgevangen door de politie.. Zij vertelden ons dat er brand was gesticht via de brievenbus, de dader had eerst takjes, papieren en allemaal zooi naar binnen gepropt en wist daarna met een deodorantbus en een vlammetje de hele boel in brand te steken. Hierdoor stond er rook in de woning, maar toen vertelde de politie pas dat er misschien nog kinderen binnen zouden kunnen zitten. Ongelofelijk dat de alarmcentrale of de politie dit niet heeft doorgegeven en wij dus op ons gemakje naar het adres toekwamen.. hierop besloot de bevelvoerder om met een ram de deur open te breken en daarna de woning te controleren. De deur had een 3-puntssluiting en was van kunststof. De ram werd steeds terug geslagen dus het was niet echt effectief.. hierop werd besloten om het onderste raampje van zo'n 30 - 40 cm hoog in te tikken en hierdoor naar binnen te kruipen. Ik was samen met de bevelvoerder de gelukkige en toen wij eenmaal binnen stonden ging gelijk de CO-meter af (koolstofmonoxide), gelukkig dat we onze ademlucht op hadden en dit dus niet inademden. De bevelvoerder stuurde me gelijk naar boven om alle slaapkamers af te zoeken.. gelukkig troffen we 3 lege bedden aan, allemaal met een uitstraling alsof ze in een haast waren vertrokken.. opengeslagen dekbedden, leeggetrokken kledingkasten en beneden op tafel nog een puzzel die half af was.
Ik controleerde ook nog even de zolder en hier was nog een slaapkamer.. de hele kamer lag vol met kleren, speelgoed en rommel, maar ook hier geen mensen gelukkig.

Ondertussen werden alle ramen opengezet en werd er met de hogedruk-ventilator de hele woning geventileerd.. via de politie hoorden we dat de dader zich had aangegeven op het politiebureau.. in het huisje woonde een vrouw met haar 2 kinderen en de dader was haar man, de vrouw was niet thuis, maar hij wist niet of zijn kinderen thuis waren dus kreeg hij spijt en gaf zichzelf aan.. zo bizar! Je eigen huis in brand steken terwijl je kids er misschien in liggen.. sick minded..

Voor ons was er verder niet veel meer te doen, na een uurtje keerden we terug en was het pand voor de politie.. nog even nagepraat en 3 bakken koffie gedronken.. het was inmiddels half 7 en over een uurtje ging mijn wekker af.. slapen ging toch niet meer dus gelijk maar opgebleven.. Op naar Amsterdam met school... OK!

Nieuwsbericht:

20/05/2009 | VLISSINGER STEEKT WONING IN BRAND

VLISSINGEN - De politie heeft vannacht een 19-jarige man opgepakt nadat hij brand had gesticht in een woning in Vlissingen.

De Vlissinger meldde zich rond 04.30 uur op het politiebureau met de mededeling dat hij gepoogd had brand te stichten in het huis. Ter plaatse zag de politie dat de hal en de woonkamer vol rook stonden. Het vuur was echter al gedoofd.

De brandweer heeft de woning, waar niemand aanwezig was, geïnspecteerd. Volgens de politie ligt de aanleiding voor de brandstichting in de relationele sfeer.
20 mei 2009 - bewerkt op 20 mei 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende