[Foto's] 19e uitruk - Dinsdag 6-01 Automaatje

Maandag
Zo ik heb weer reden tot schrijven.. na de 2 meldingen overdag op vrijdag was het het hele weekend akelig stil wat meldingen betreft. Maandagavond was het weer tijd voor mijn wekelijkse cursus (dit jaar volg ik de cursus tot 'Technisch Hulpverlener', dus auto's open knippen enzo!) en om 19:00 zouden wij beginnen met de cursus.
Ik ben gebombardeerd tot klasse-jongste dus mag altijd koffie zetten etc. Om 18.50 ging ineens de pieper en omdat ik al op de kazerne was, was het heel vreemd om relaxed naar beneden te lopen om ons om te kleden.
Het vervelende wil alleen dat onze cursusleider in het begin van het jaar heeft gezegd dat wij niet mogen uitrukken wanneer we cursus hebben.
Hij steekt speciaal tijd in ons voor de cursus, dus verwacht hij dat wij de cursus ook volgen en niet 10 minuten voor tijd uitrukken bijvoorbeeld.

Aangezien het dit keer om een schoorsteenbrand ging in Vlissingen besloot ik om samen met 3 collega's alvast het pak aan te doen, naast de wagen te wachten en kijken of er uberhaupt genoeg mensen opkwamen. Ondertussen dook ik even achter het stuur om de TomTom in te stellen naar het brandadres en tegelijkertijd stapten er al wat mensen achterin.

Niet veel later was de laatste persoon aangekomen en zodoende hoefden wij dus niet mee, terwijl de wagens met toeters en bellen wegreden.. best jammer, maar helaas! Op naar de cursus..

Dinsdag
De dinsdagavond erna was er een nieuwjaarsreceptie op de kazerne en ik had nog bergen met huiswerk. Ik besloot om af te zeggen en thuis eens flink wat werk te verrichten. Rond een uurtje of half 11 ging de pieper en omdat ik mij had afgemeld vond ik het lullig om op te komen voor een brandmelding. Nu bleek alleen dat de brand 2 straten naast mij was, dus ik besloot wel even om een wandelingetje te maken.

Toen ik aan kwam lopen was er nog niemand, en was er een ontzettend klein brandje bij een chemisch toilet.. als het lang duurde zou het nog wel eens een interessant brandje kunnen worden maar het viel uiteindelijk erg mee.



Hierna weer lekker naar mn warme huisje gelopen (jezus wat was het koud die avond!) en verder gegaan met mijn huiswerk.. een uurtje later was ik klaar!

Mijn beurt!!!
Ik was een beetje aan het opruimen en was met ML- aan het praten aangezien zij mijn verslag even moest checken op spellingsfouten.. net toen ik het wou versturen ging mijn pieper wéér! Ditmaal een automatisch brandalarm in een parkeergarage in Middelburg. Omdat het aan het vriezen was kon ik niet zo erg veel zien door mijn ruiten dus ik heb mij dit keer netjes aan de snelheid gehouden onderweg. Op de kazerne was het best druk maar omdat we nog geen chauffeur hadden stonden er 6 man naast de wagen te wachten. Ik sloot me bij hun aan en ondertussen riep iemand uit de wagen: "Kevin, stap jij maar op, ik heb toch wat biertjes op dus ik stap wel af!"..

Nou vooruit dan maar, vervelend dat ik mee moet, en vlak daarna stapte de chauffeur in en reden we met onze la-lu aan richting de parkeergarage nahnah .
Ik was nummer 4 op het voertuig dus niet veel werk aan de winkel voor mij, tenzij het menens wordt, maar automatische brandalarmen hebben nu eenmaal de reputatie dat ze loos alarm zijn.
Onderweg even het grote brandkranenboek erbij gepakt om alvast een eventuele waterwinning te zoeken als er echt iets mocht branden, maar toen wij ter plaatse kwamen gingen eerst nummers 1 en 2 op zoek samen met de bevelvoerder.

Even afwachten op nader bericht (voor de scherpe ogen onder ons, thats me met mijn grote hoofd: )


Omdat de parkeergarage meerdere verdieping-lagen heeft werden wij op een gegeven moment erbij geroepen om een andere verdieping te checken.



Na enkele minuten overal gezocht te hebben bleek dat er ergens een brandkast vanwege de kou open was gesprongen. Hierdoor gaat gelijk het brandalarm af, heel handig! Na het sluiten van de kast en de brandmeld-installatie te resetten konden wij weer terug naar de kazerne. Klaaaar!


OK!

EDIT/

Wil ik net aan mijn avondeten beginnen gaat dat ding weer piepen, melding van een binnenbrand! Harder dan hard gescheurd over de weg, door de mist, geen kip op de weg. Kom ik aan bij de kazerne: Poort dicht... what the..?
Heb nog nooit meegemaakt dat ik aan kwam en dat het hek nog dicht was, dus ik stap uit, snel het hek open en weer terug in mijn autootje, vol gas naar de achterdeur. Zodra ik de hoek omdraaide staan daar ineens al een stuk of 10 auto's!
Verdorie, dacht ik de eerste te zijn, blijkt de halve post al aanwezig te zijn. Toch nog even snel een sprintje getrokken naar de kleedkamer, maar daar hoor ik al van een collega dat het loos alarm is... grr boos ik wil brand!

Nja, weer terug naar huis en lekker een hapje gegeten.. vrolijk

Nu echt: OK!
08 jan 2009 - bewerkt op 08 jan 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende