[Foto's] 52e uitruk - Felle buitenbrand

Vannacht was het weer zover! Een goede brand... ik lag diep in een coma toen om een uur of half 3 de pieper ging.. ik moet om half 6 opstaan dus eerst de afweging gemaakt of ik er tijd voor had.. maar dat zou goed moeten komen aangezien het een buitenbrand bij een school betrof... Snel alles aandoen en naar de auto sprinten..

De hele weg naar de kazerne niks gezien, geen mensen, geen auto's, en op de kazerne was alles nog donker.. ik was de eerste en na de auto geparkeerd te hebben kwam de rest al aanvliegen..

In de kleedkamer hoorde ik van mensen die langs het adres gereden waren dat de vlammen hoog eruit sloegen dus het was serieus, leuk! nahnah

Snel de wagen in en alvast ademlucht omhangen en alle spullen bij je steken.. eenmaal de bocht om zagen we in de verte al grote vlammen en een rode gloed bij het gebouw. Het was een school die wordt verbouwd en één van de toilet-keten stond volledig in de gloria! Uiteraard was het terrein afgesloten met een hek dus de taken werden verdeeld.. 3 en 4 zorgden voor de waterwinning, ik moest als eerste het hek open gaan knippen en dan konden we verder..

Foto van achter het hek:


Binnen no-time was het hek open en trokken we de eerste straal het terrein op.. ik was nummer 1 dus begon gelijk met blussen.. mijn maat vertelde me dat het slimmer was om de keet ernaast te proberen te redden, want hetgeen wat in brand stond was geen redden meer aan.. Ik probeerde laag te blijven want het was ontzettend warm.. ik heb een paar keer naar achteren moeten gaan omdat mijn arm begon te gloeien, niet normaal.. zo heet heb ik het nog niet eerder meegemaakt..

De vlammen waren in het begin te heftig om met 1 straal aan te pakken dus nadat 3 en 4 klaar waren met de waterwinning kwamen zij aan de achterkant met de 2e straal en toen werd het gelukkig al wat minder.. De vlammen waren al aan beide kanten door de keet en de container gebrand dus naastgelegen ruimtes ook open gebroken en doorzocht.. hier was het vuur al een beetje aanwezig geweest maar viel het relatief mee..

Heel veel nageblust en gecontroleerd.. maar het was een goede brand..waarschijnlijk aangestoken en een kwestie van geluk dat de rest niet mee is gegaan.. hier kom ik graag mijn bed voor uit.

Foto's:

Aankoppelen voor de blussing:




Op de knieen:


ravage:
07 okt 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende