[Foto's] 80e uitruk - Binnenbrand met slachtoffer

Uurtje of half acht op een zaterdagavond.. klaar voor 'Ik hou van Holland' en afgesproken dat wat vrienden langs zouden komen voor een gezellig avondje.. alleen gooide de pieper weer eens roet in het eten.. op de pieper stond 'Binnenbrand' op een woonadres waar geen bedrijven of automatische brandalarmen voor een loze melding kunnen zorgen..
Op de post was het al snel druk en ik was een van de laatste mensen die instapte waarna ik gelijk begon met omhangen.. het adres was ontiegelijk dichtbij de kazerne dus moest iedereen snel zijn spullen pakken en zich klaarmaken..
Tijdens de korte aanrijroute hoorden we dat er een flatwoning vol met rook zou staan en het niet bekend was of de bewoner nog aanwezig was..

Enkele seconden later waren we ter plaatse en gingen 1 en 2 naar de galerij.. ik ging samen met mijn collega op zoek naar de brandkraan.. deze was erg lastig te vinden en heb aardig wat keren op en neer gelopen, maar zonder resultaat.. Op dat moment moesten wij omschakelen en een paar stralen naar boven brengen..



1 en 2 hadden inmiddels via een naastgelegen balkon gekeken in de woning en zag dat de woning inderdaad vol rook stond en dat de tv nog aan stond, waarschijnlijk dus mensen thuis! De voordeur zat dicht en er deed niemand open.. hierop werd de ram gepakt en de voordeur werd geforceerd.
Inmiddels moesten wij ook naar boven gaan om te assisteren bij het betreden van het pand. Toen ik net boven aankwam hoorde ik mijn collega's "Slachtoffer!" roepen en ging mee naar binnen.. In de rook lag een vrouw op haar bed te slapen die nu ruw wakker werd gemaakt door een paar brandweermannen.. De vrouw raakte in paniek en wilde niet mee naar buiten..
Na wat geduw en getrek lukte het toch om de vrouw op het balkon te krijgen waarna we haar konden overleveren aan de ambulance.. Deze heeft de vrouw vervolgens naar het ziekenhuis vervoert.



Ik ging samen met een collega verder de woning in om te zoeken wat de oorzaak was en deze bleek in de keuken te liggen..
De vrouw had een pan met eten op het vuur staan en dit was volledig verbrand. Zij, of de buren, heeft vervolgens een handdoek of ochtendjas op het pannetje gegooid en deze is ook gaan smeulen/branden waardoor de woning al snel vol rook stond..
Aangezien de vrouw dit allemaal heeft ingeademd had ze ademhalingsproblemen en is het maar goed dat ze er snel uit is gehaald..

Na de woning geventileerd te hebben konden wij weer opruimen en terug naar de kazerne..!
06 okt 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende