[Foto's] 81e uitruk - Gaslekkage

Zo heb je 2 maanden geen meldingen, zo ineens een paar keer in een week.. Het kan raar lopen!
Ik had net mijn bord macaroni op en moest over 20 minuten vertrekken naar de oefenavond van de brandweer.. Ik ging nog even liggen op de bank en keek samen met Mandy naar de tv..

*piep piep piep Prio 1 Onderzoek* en daar ging mijn 20 minuten relax-tijd.. snel afscheid van Mandy genomen en hop door naar de kazerne..

De wagen zat net vol maar de bevelvoerder besloot een onervaren iemand eraf te sturen zodat ik erbij kon.. Het nadeel is namelijk dat er nogal veel nieuwe jongens bij zijn gekomen die dichtbij wonen, dus die zitten standaard als eerste op de wagen. Nu wilde de bevelvoerder niet te veel nieuwigheid bij deze melding dus vandaar dat ik alsnog mee kon..

Tijdens de lange prio 1 rit door de wijk (love it!) kregen we te horen dat er een hard gesis werd waargenomen bij een oude camping en dat er een sterke gaslucht waarneembaar was.. De bevelvoerder gaf het bevel voor 2 man ademlucht en ik ging maar eens op zoek naar de brandkraan in het kaartenboek..



Bij aankomst gingen 1 en 2 op onderzoek uit en ik ging met mijn collega op zoek naar de brandkraan.. Tijdens het uitrollen van de slangen kwam de bevelvoerder terug en riep "3 en 4, ademlucht en meekomen!".. In het gebouw was een gasleiding al een hele dag volle bak gas aan het spuiten en het gebouw stond bomvol gas.
1 en 2 hadden metingen uitgevoerd en de meter sloeg gelijk alarm, hierop hebben wij een hogedruk-straal paraat gelegd en met de ram een opening geforceerd in het gebouw.



Hierna hebben wij ons direct teruggetrokken en hebben we de Delta gewaarschuwd, die vervolgens de leiding moesten afsluiten. Wij hebben al die tijd standby gestaan en doordat er een woonwijk naast lag is het (voor de kenners) een GRIP 1 situatie geworden. De straat kleurde rood, blauw en geel van alle discipline's die aanwezig waren en een hoop ongeruste buurtbewoners.



Na 3 uur had de Delta de leiding gevonden en dicht kunnen zetten. Wij zijn hierop nacontrole gaan uitvoeren om te kijken of het gas weg werd geventileerd. Dit ging maar heel langzaam aangezien ook de kruipruimte helemaal vol zat. Pas 2 uur later was het volledig veilig en konden wij weer gaan inpakken.. In totaal een flinke inzet van 5 uur waarbij heel wat personeel is ingezet, erg leuk om te doen!
06 okt 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende