[Foto's] 84e uitruk - Binnenbrand Nw Vlsweg

Rond half 10 op een doordeweekse dag, lekker TV aan het kijken met ML en de pieper liet weer van zich horen. Tijdens het sprintje naar mn auto keek ik op de pieper en zag 'Binnenbrand' staan, wat altijd een reden is om nog sneller te rennen nahnah

Het was behoorlijk druk op de kazerne maar ik had toch nog een plaats in de wagen. De AC vertelde ons dat de keuken vol rook stond en dat de bewoners inmiddels buiten waren. Echter waren er nog wel 2 cavia's in de woning, waarna we vertrokken onder prio 1.
Op het kruispunt vlakbij het adres sloegen we de verkeerde weg in, waardoor de bewoners ons een andere kant op zagen rijden.. De ambulance was ook gealarmeerd en die stonden wel op de goede plaats. Wij draaiden snel om en gingen nu wel de goede kant op nahnah



Eenmaal ter plaatse stonden er aardig wat buurtbewoners rondom het huis en de bewoners zelf stonden ons op te wachten. Ik zat als nummer 3 op de wagen en ging op zoek naar de brandkraan. 1 en 2 gingen naar binnen, de keuken in en vonden snel de oorzaak: de bewoners hadden paar dagen ervoor de houten vloer gepoetst met lijnzaadolie, en de doeken daarvan in een bakje gelegd.. Dit was gaan broeien en daardoor was brand ontstaan..



1 en 2 zaten in de keuken waarna de bevelvoerder ons riep. Wij moesten ademlucht aankoppelen en boven op zoek naar cavia's. De bewoonster had verteld waar ze zaten en wij konden naar binnen toe.
Boven stond een klein beetje rook waarna we de cavia's snel vonden. De kooi was behoorlijk groot en dit was nogal lastig om van de trap af te krijgen. Eenmaal buiten was het kleine meisje erg blij dat dr cavia's weer buiten stonden en wij konden de woning gaan ventileren.

Na een uurtje of anderhalf was de woning weer rook-vrij en konden wij gaan inpakken. Gelukkig voor de bewoners was er niet heel erg veel schade en viel het uiteindelijk best mee.


17 okt 2010 - bewerkt op 09 nov 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vuurvlieg
Vuurvlieg, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende